Τι κι αν ανακοίνωσε την αποδέσμευση του προπονητή της, Νταβίντε Νικόλα, μετά την πολύ βαριά ήττα με 8-2 κόντρα στην Αταλάντα;
Η διοίκηση της Σαλερνιτάνα, αφού δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τους αντικαταστάτες που είχαν στο μυαλό τους, αποφάσισαν να επαναφέρουν τον Νίκολα στο «τιμόνι» της ομάδας, με τον 49χρονο τεχνικό να εξηγεί την αν μη τι άλλο ασυνήθιστη αυτή κατάσταση, μέσω μιας ανάρτησής του στα Social Media.
«Θα σας πω την αλήθεια. Έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο Ιερβολίνο χθες. Με τις μεθόδους του, οι οποίες είναι πάντα υπέροχες και φιλικές, μου εξήγησε τους λόγους για την επώδυνη απόφασή του, την οποία έπρεπε να πάρει για να αναδείξει την ασυνέχεια μετά από μια άσχημη ήττα από την Αταλάντα στο Μπέργκαμο. Ζήτησα συγγνώμη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για μια απόδοση που δεν ήταν επαρκής και την επακόλουθη βαριά ήττα.
Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και τους ανθρώπους της και σε αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο. Ζήτησα έντονα από τον πρόεδρο να επανεξετάσει την απόφασή του γνωρίζοντας να έχει να κάνει με μια ανθρώπινη ψυχή που έχει βαθιά ευαισθησία στην κατανόηση και θέλει έντονα να χτίσει ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Αγαπώ το Σαλέρνο και πιστεύω ακράδαντα σε αυτό το εγχείρημα. Ο Πρόεδρος πάντα μας έδινε πάθος, προσωπικότητα και επιθυμία να πετύχουμε αδύνατους στόχους. Πιστεύει ακράδαντα ότι όταν οι άνθρωποι σπρώχνουν προς την ίδια κατεύθυνση, μπορούν να κάνουν εξαιρετικά πράγματα. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο που με κάλεσε- αυτό σημαίνει ότι το νέο ποδόσφαιρο είναι φτιαγμένο από πάθος και καρδιά και θέλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη του με όλη μου την αγάπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Νικόλα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σαλερνιτάνα τον Φεβρουάριο του 2022 και την έσωσε για έναν βαθμό την περσινή, ενώ φέτος έχει οδηγήσει την ομάδα στη 16η θέση της Serie A, 9 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.