Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν στο «Αρέτσι» του Σαλέρνο για την 16η αγωνιστική του καμπιονάτο και οι «ροσονέρι» πήραν τους τρεις βαθμούς συνεχίζοντας έτσι το… κυνήγι της Νάπολι που οδηγεί την κούρσα. Η Μίλαν έφτασε στους 36 βαθμούς, οι «παρτενοπέι» έχουν 41 και αντιμετωπίζουν απόψε την Ίντερ στο Μιλάνο. 
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 10ο λεπτό όταν ο Ραφαέλ Λεάο, με το έβδομο γκολ του τη φετινή σεζόν, νίκησε τον Γκιγέρμο Οτσόα, ο οποίος έκανε άστοχη έξοδο, και μετά την εξαιρετική πάσα του Σάντρο Τονάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Δεν πρόλαβαν να… συνέλθουν οι γηπεδούχοι και οι «ροσονέρι» διπλασίασαν τα τέρματά τους πέντε λεπτά αργότερα όταν ο Λεάο επιχείρησε «μπάσιμο» από τα αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Τονάλι του οποίου η πρώτη του προσπάθεια σταμάτησε στα σώματα, η μπάλα του «στρώθηκε» ξανά από τον Μπραϊμ Ντίαθ και με δυνατό σουτ «εκτέλεσε» για το 0-2.
Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Σαλέρνο ήταν στο 24′ με το σουτ του Κριστόφ Πιόντεκ να περνά άουτ, ενώ άστοχο ήταν και το σουτ του Ολιβιέ Ζιρού στο 32ο λεπτό.
Με κυριαρχία της Μίλαν άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο, στο 58′ ο Ντίαθ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από εξέταση της φάσης από το VAR.
Στο 83ο λεπτό οι γηπεδούχοι μείωσαν χάρη στο γκολ του Μπονατσόλι, αλλά αυτό ήταν το περισσότερο που κατάφεραν να κάνουν βλέποντας τους «ροσονέρι» να φεύγουν από την έδρα τους με τους τρεις βαθμούς.

Σαλερνιτάνα: Οτσόα, Λοβάτο (64′ Ντανίλιουτς), Ραντοβάνοβιτς, Φάτσιο, Σαμπιέ (84′ Βαλένθια), Κουλιμπαλί, Μποϊμέν (84′ Κάστανος), Βιλένα (63΄Μπονατσόλι), Μπράνταριτς, Ντία, Πιόντεκ.

Μίλαν: Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Καλουλού, Τομόρι, Ερναντέζ, Μπενασέρ, Τόναλι, Λεάο, Ντίαθ (63′ Ντε Κετελάρε), Σαλεμάκερς (85′ Ντεστ), Ζιρού (85′ Βρανκς).

Σαμπντόρια 1-2 Σασουόλο
Τεράστια νίκη για τη Σαμπντόρια κόντρα στη Σασουόλο (1-2) για τη 16η αγωνιστική της Serie A, με τους Γκαμπιαντίνι (25΄) και Αουτζέλο (28΄) να δίνουν προβάδισμα δύο τερμάτων από το ημίχρονο στους φιλοξενούμενους με δύο πανέμορφα γκολ. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι, καταφέρνοντας ωστόσο μόνο να μειώσουν στο σκορ χάρη στο τέρμα του Μπεράρντι (64΄) από την άσπρη βούλα.
Στο πρώτο ημίχρονο μπορεί η μπάλα να βρισκόταν περισσότερο στα πόδια των παικτών της Σασουόλο, όμως η Σαμπντόρια ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια.
Στο 25΄ πήρε προβάδισμα στην αναμέτρηση όταν από εκτέλεση κόρνερ του Βέρε ο Αμιόνε έδωσε ύψος στην μπάλα, με τον Γκαμπιαντίνι να την στέλνει στα δίχτυα με εντυπωσιακό ψαλιδάκι.
Τρία λεπτά αργότερα και σε μια φάση που έδειχναν να ελέγχουν οι γηπεδούχοι, ο Φεράρι έκανε λάθος διώξιμο το οποίο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Αουτζέλο και με σουτ-«βολίδα» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κονσίλι.
Η ομάδα του Ντιονίσι προσπάθησε να μειώσει στο σκορ χωρίς οι προσπάθειες της να αποδώσουν «καρπούς», με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-2.
Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Στάνκοβιτς ήταν εμφανές πως ήθελαν να κρατήσουν το το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου, δίνοντας στην Σασουόλο πλήρη ελευθερία κινήσεων.
Οι «νέροβέρντι» έκαναν πάταγαν πολύ εύκολα την αντίπαλη περιοχή απειλώντας με τους Τραορέ και Μπεράρντι να απειλούν την αντίπαλη εστία, με τον τελευταίο να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα στο 64ο λεπτό.
Η Σαμπντόρια άντεξε στην πίεση, φτάνοντας σε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για την παραμονή της στο πρωτάθλημα, καθώς πέτυχε μόλις τη δεύτερη νίκη της στη φετινή Serie A. Πλέον βρίσκεται στη 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα με εννέα βαθμούς, ενώ από την άλλη η Σασουόλο έμεινε στη 15η θέση με δέκα πόντους.