Η FIFA θα ξεκινήσει έρευνα για τους πανηγυρισμούς της Αργεντινής και της Κροατίας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ στα παιχνίδια με τη Γαλλία και το Μαρόκο αντίστοιχα.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) γνωστοποίησε την Παρασκευή (13/1) ότι θα ανοίξει φάκελο για την Αργεντινή και την Κροατία για προσβλητική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των αγώνων του Μουντιάλ 2022.
Η έρευνα της FIFA θα εστιάσει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Γαλλία, αλλά και στον μικρό τελικό, όπου η Κροατία αντιμετώπισε το Μαρόκο.
Όσον αφορά τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές η Ομοσπονδία θα εξετάσει πιθανές παραβιάσεις των άρθρων 11 (προσβλητική συμπεριφορά και παραβίαση των αρχών του ευ αγωνίζεσθαι) και 12 (κακή συμπεριφορά παικτών και διαιτητών).
Στην ενημέρωσή της η FIFA δεν κάνει αναφορά σε ποιους πανηγυρισμούς θα εστιάσει, όμως ένα από τα ονόματα που βρίσκεται στο στόχαστρο είναι ο Εμιλιάνο Μαρτίνες.
Θυμίζουμε ότι πανηγύρισε την ανάδειξή του σε κορυφαίο τερματοφύλακα του Μουντιάλ 2022 με το τρόπαιο μπροστά από τα γεννητικά του όργανα.
Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την Κροατία, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών της κατάκτησης της 3ης θέσης, VIDEO που κυκλοφόρησε στα social media έδειχνε Κροάτες παίκτες να πανηγυρίζουν, τραγουδώντας ναζιστικά τραγούδια.