Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, το πάλεψε, αλλά ο Νόλε κατέκτησε τον 10ο Australian Open στην καριέρα του, επικρατώντας 3-0 σετ του Έλληνα τενίστα.
Ο Νο4 στον κόσμο μιλώντας μετά τον τελικό υποστήριξε ότι έπαιξε απέναντι “στον σπουδαιότερο τενίστα του αθλήματος, δηλώνοντας επίσης, ότι είναι δύσκολο για εκείνον να χάνει ακόμα έναν τελικό Grand Slam.
«Νόβακ, δεν ξέρω τι να πω. Νομίζω τα κατορθώματά σου μιλούν από μόνα τους. Συγχαρητήρια. Όχι μόνο για σένα, αλλά και για την οικογένειά σου, που σε υποστηρίζει τόσο πολύ. Εκτιμώ ό,τι έχεις κάνει για το άθλημα. Ήσουν καλύτερος παίκτης στο κορτ.
Πρέπει να πω ακόμα μια φορά ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Είναι ένας από τους σπουδαιότερος τενίστες στο άθλημα μας. Είναι ο σπουδαιότερος που έχει κρατήσει ποτέ ρακέτα.
Θα ήθελα, να σε ευχαριστήσω που έχεις οδηγήσει το άθλημά μας μέχρι τώρα. Αξίζει το άθλημα έναν παίκτη σαν εσένα που ωθεί κάθε παίκτη να βελτιώνεται. Δεν είναι εύκολο να χάνω ακόμα έναν τελικό grand slam, αλλά πάντα θέλω να επιστρέψω στο κορτ και να δουλέψω σκληρά.
Είμαι χαρούμενος που έχω πολύ υποστηρικτικούς ανθρώπους δίπλα μου. Είναι μεγάλο προνόμιο για μένα που κάνω αυτό στη ζωή μου.
Να ευχαριστήσω και τους Έλληνες φίλαθλους που με κάνουν να νιώθω σαν να βρίσκομαι στην πατρίδα μου. Τέλος, θέλω να πω ότι το να επιστέφω στην Αυστραλία μου φέρνει ωραίες αναμνήσεις. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ελπίζω να σας δω την επόμενη χρονιά».