Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΛ Πλουτής Αβραάμ μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 για ότι αφορά την ομάδα.

Για τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ: «Κάθε νίκη είναι τρεις βαθμοί και τίποτα περισσότερο. Ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή, η νίκη σε αυτό το παιχνίδι μας δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενδυναμώνει τη ψυχολογία ενόψει του αγώνα της Τετάρτης για το κύπελλο. Ήταν μια σημαντική νίκη και πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Μας άφησε ικανοποιημένους η διάθεση των παικτών μας. Με τη Δόξα μας είχε απογοητεύσει η διάθεση που έδειξαν και γι’ αυτό μιλάω γι’ αυτό το στοιχείο.
Γνωρίζουμε τις δυνατότητες της ομάδας μας. Γι’ αυτό απογοητευτήκαμε σε κάποια παιχνίδια που αν νικούσαμε θα ήταν διαφορετική η πορεία μας. Είχαμε και την τύχη με το μέρος μας στο χθεσινό παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι, παίξαμε με πάθος, με διάθεση και είχαμε και τύχη. Κερδίσαμε το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο νέο γήπεδο, είναι αλήθεια ότι μας δίνει νέα δυναμική».

Για τον Μούριελ: «Μας έχει βοηθήσει πολύ από το ξεκίνημα. Μπορεί στα πρώτα 1-2 παιχνίδια έκανε κάποια λάθη που δεν ήταν αποκλειστικά του, ήταν άδικη η κριτική που του ασκήθηκε. Ήταν πολύ καλός».

Για το ματς κυπέλλου με τον Απόλλωνα: «Είναι ένας θεσμός που θέλουμε να προχωρήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, είναι και το πρώτο σπουδαίο ματς στο νέο γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι κατάμεστο. Είμαστε γηπεδούχοι, θα έχουμε το πλεονέκτημα του κόσμου. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να κριθεί στον αγωνιστικό χώρο. Η ζήτηση των εισιτηρίων είναι πολύ μεγάλη. Θα έχουμε περίπου 8000 εισιτήρια».

Τα αγωνιστικά: «Ο Χάσα θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, όμως με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν θα είναι διαθέσιμος την Τετάρτη. Τσέποβιτς και Πάβλοβιτς ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, εναπόκειται στον προπονητή μας αν είναι αγωνιστικά έτοιμοι. Ο Μεντόγεβιτς και ο Κοντινέλα που απουσίασαν στον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ, θα δούμε αύριο. Έξω θα είναι οι Κατσανίκλιτς και Φραντζής».

Η μεταγραφή του Τσέρνιχ: «Είναι μια επιλογή του προπονητή με τον τεχνικό διευθυντή. Θα έρθει αύριο το απόγευμα στην Κύπρο, θα περάσει από εξετάσεις κι αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει το τελικό συμβόλαιο. Αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα, με πολλές συμμετοχές στην Εθνική, έχει πολλές ικανότητες».

Οι επόμενες κινήσεις: «Θα πάρουμε σίγουρα έναν κεντρικό αμυντικό μετά τους τραυματισμούς του Μπάστο και Φιλίποβιτς. Θα γίνει κίνηση και για την μεσοεπιθετική γραμμή».

Για τα διοικητικά: «Αν ο πρόεδρος θέλει να πει κάτι στον κόσμο της ΑΕΛ, θα το πράξει. Η λειτουργία της ομάδας συνεχίζεται κανονικά».