Στον Απόλλωνα πήραν τα πράγματα με την σειρά με στόχο να σώσουν ότι σώζεται από την φετινή σεζόν.
-Το πρώτο ήταν να ενισχυθούν για να παίξουν τα ρέστα τους για την 4η θέση που υπό προϋποθέσεις θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά και για την 3η θέση αν αυτό είναι εφικτό, παρά το γεγονός ότι κόντρα στον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκε κανένα από τα δύο τελευταία νέα αποκτήματα.
-Το δεύτερο ήταν να νικήσουν τον Ολυμπιακό για να δημιουργήσουν ένα μαξιλαράκι στην μάχη για μια θέση στην 6άδα και να πλησιάσουν τις ομάδες που προπορεύονται (βλέπε Άρης). Αυτό το κατάφεραν έστω και αν αγχώθηκαν.
-Το τρίτο είναι να δώσουν μάχη με τον χρόνο (τέσσερις μέρες) για να κλείσουν την 4η και τελευταία μεταγραφή του Ιανουαρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις για απόκτηση δεξιού μπακ και οι επόμενες μέρες αναγκαστικά θα φέρουν εξελίξεις.
-Το τέταρτο είναι η νίκη στο παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ στο οποίο θα στρέψουν την προσοχή τους από αύριο όπως είπε και ο Μακρίδης. Ο ίδιος ο κόουτς θα παρακολουθήσει τον επόμενο αντίπαλο να δίνει ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ, θα μαζέψει τις τελευταίες πληροφορίες και θα αρχίσει η προετοιμασία για την δύσκολη έξοδο της 22ης αγωνιστικής στο ΓΣΠ.

Εφόσον όλα πάνε καλά μέσα από αυτά τα τέσσερα βήματα τότε η ομάδα θα αποκτήσει δυναμική για να υλοποιήσει τους στόχους που έχουν απομείνει για να σωθεί ότι σώζεται από την σεζόν.