Σύμφωνα με την βρετανική φημερίδα SUN, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ εγκατέλειψε την Αίγυπτο λόγω απειλών, ενώ ο πρόεδρος της Ζάμαλεκ ισχυρίζεται ότι ο Άγγλος αρχιδιαιτητής είναι σε ομοφυλοφυλική σχέση.
Ο Κλάτενμπεργκ έφυγε από το πόστο του στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αιγύπτου, αλλά φαίνεται πως το θέμα έχει πάρει και άλλες προεκτάσεις.
Ο Άγγλος, όπως γράφει το ρεπορτάζ στην πατρίδα του, έχει φύγει από την χώρα καθώς ένιωθε πως απειλείται από τους οπαδούς της Ζάμαλεκ.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπήρξαν και δημόσιοι ισχυρισμοί του προέδρου της Ζάμαλεκ, Μορτάντα Μανσούρ, ο οποίος είπε ότι ο Κλάτενμπεργκ εγκατέλειψε τη σύζυγό του και είναι σε ομοφυλοφυλική σχέση.
Ο Μανσούρ ήταν ένας από αυτούς που ασκούσαν έντονη κριτική προς τον Άγγλο και τις αποφάσεις που έπαιρνε για το ποδόσφαιρο της αφρικανικής χώρας.
Σημειώνεται στο δημοσίευμα πως ο 47χρονος Άγγλος, ο οποίος ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο τον περασμένο Αύγουστο και δεν είχε πληρωθεί τους δύο τελευταίους μήνες, άρχισε να φοβάται για τη ζωή του μετά τα όσα υποστήριξε ο διοικητικός ηγέτης της Ζάμαλεκ.