Το ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε την απόκτηση του Φεντερίκο Μακέντα ως δανεικού από την Ανγκαραγκουτσού μέχρι το τέλος της σεζόν (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) και ο Ιταλός στράικερ, έχει πολλές όμορφες ιστορίες να διηγείται, από το ντεμπούτο του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ήταν 5 Απριλίου του 2009 όταν η ομάδα του Σερ Άλεξ για την 31η αγωνιστική υποδεχόταν την Άστον Βίλα. Σ’ ένα καθοριστικό ματς για την κούρσα του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ, η Γιουνάιτεντ βρισκόταν στο σκορ με 2-1. Τότε, ο θρυλικός Σκωτσέζος κόουτς έβαλε στο ματς ένα 17χρονο αμούστακο παιδί. Οι περισσότεροι δεν ήξεραν καν το όνομα του, άλλοι πάλι δεν ήξεραν από που προέρχεται, μερικοί δεν γνώριζαν ότι αγωνίζεται για τους «κόκκινους διαβόλους». Φρόντισε όμως να μάθουν! Ο Κριστιάνο στο 80’ ισοφάρισε σε 2-2 αλλά ο «Κίκο» (παρατσούκλι του Μακέντα), που αντικατέστησε τον Νάνι, στο 90+3’ συστήθηκε στο κοινό δίνοντας μια τεράστια σημασίας νίκη στην ομάδα του, φροντίζοντας να κάνει όλο το Νησί να τον μάθει με γκολ τίτλου!
«Ήταν αυτό που ονειρευόμουν πάντα για το ντεμπούτο μου. Ήθελα να πάω στον πατέρα μου, ήταν αυτός που πάντα με στήριζε, δούλευε τις νύχτες ως security, όταν ήταν νεότερος και πάντα με πήγαινε στις προπονήσεις. Πήγα σε εκείνον και ήταν τρελό συναίσθημα. Ήταν εκεί και η μητέρα μου, με τον αδερφό μου, ήταν μία υπέροχη στιγμή για την οικογένεια μας. Ο Ρονάλντο είχε σκοράρει δις και του απένειμαν το βραβείο για τον πολυτιμότερο του ματς. Ήθελε να μου το δώσει, αλλά αρνήθηκα. Ήταν όμως μια πολύ ωραία χειρονομία από ένα είδωλο όπως αυτός».
Ήρθε η επόμενη αγωνιστική και ο Φεντερίκο ήταν… on fire! Στο 76’ έγραψε το 2-1 και έδωσε εκ νέου τη νίκη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που μετέπειτα στέφθηκε πρωταθλήτρια.
Ο Ιταλός μπορεί να είχε ονειρικό ντεμπούτο αλλά δεν τελείωσε ιδανικά, αφού δεν μπορούσε να μπει στο κλαμπ για να διασκεδάσει με την υπόλοιπη ομάδα, αφού ήταν ανήλικος (17 ετών) και αποχώρησε με… ταξί και σκυμμένο κεφάλι!
Η χρηματιστηριακή του αξία έφτασε μέχρι τα 3.5 εκ τον Φεβρουάριο του 2011 ενώ τώρα κοστολογείται στα 1 εκ. ευρώ.
Ο Μακέντα είναι ένας στράικερ που μπορεί να κάνει τη διαφορά και αυτό λένε τα… έργα του. Στο ΑΠΟΕΛ πιστεύουν στον 31χρονο και περιμένουν να τους δικαιώσει!

Θράσος Δημητρίου

EΠΙΣΗΜΟ: ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ ο Μακέντα! (ΦΩΤΟΣ)