Άφησε την αγαπημένη του Νασιονάλ, έχοντας πραγματοποιήσει ένα από τα πιο μεγάλα του όνειρα επιστρέφοντας στη γενέτειρά του. Αυτό, όμως, που του επιφύλαξε ο κόσμος της Γκρέμιο για να τον υποδεχθεί, δεν το περίμενε ποτέ. Ο Λουίς Σουάρες αποθεώθηκε από 30.000 οπαδούς και δάκρυσε από την αγάπη και την ζεστασιά στο βραζιλιάνικο κλαμπ.
Ο Ουρουγουανός επιθετικός που έκανε απίστευτα πράγματα σε Άγιαξ, Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα, έχοντας πάρει και πρωτάθλημα με την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά την φυγή από το «Καμπ Νόου», έδειξε ότι ο κύκλος του στην Ευρώπη έχει κλείσει οριστικά.
Μετά τη σύντομη επιστροφή στην Νασιονάλ όπου ως παιδάκι είχε κάνει τα πρώτα του βήματα και είχε μάθει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά μυστικά, ο Λουίς Σουάρες επέλεξε το Πόρτο Αλέγκρε και τη Γκρέμιο για να συνεχίσει πλέον την καριέρα του.
Το πανδαιμόνιο που επικράτησε από 30.000 οπαδούς στην υποδοχή του, έκανε τον πολύπειρο επιθετικό να δακρύσει, αφού εισέπραξε τόση αγάπη και ζεστασιά που δεν μπορούσε καν να έχει φανταστεί όταν έπαιρνε την απόφαση να υπογράψει με το βραζιλιάνικο κλαμπ.