Ο Ζάϊρο βρίσκεται πιθανότατα στην μέση της καλύτερης χρονιάς της καριέρας του με αυτά που κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βραζιλιάνος έχει πάρει την Πάφος FC από το χέρι και την οδηγεί εκ του ασφαλούς στην μεγάλη προσπάθεια της στην φετινή χρονιά. Είναι ένα ταξίδι που στην ομάδα ονειρεύονται ακόμα και το πρωτάθλημα, και ποιος μπορεί να τους αδικήσει.
Ο Βραζιλιάνος με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ακρίτα έφτασε στα 12 και είναι ένα μόλις πίσω από το απόλυτο του ρεκόρ καριέρας. Συγκεκριμένα την περίοδο 2018/19 είχε σκοράρει 13 γκολ με την φανέλα της Χάϊντουκ Σπλιτ, ένα νούμερο που είναι απλά θέμα χρόνου να το ξεπεράσει. Με την φετινή του απόδοση ο Ζάϊρο έχει βάλει πλώρη για να δημιουργήσει ένα μεγάλο ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα. Ο ποδοσφαιριστής που οδηγεί και την φετινή κούρσα του πρώτου σκόρερ έχει επίσης και δύο ασσίστ.
Το εντυπωσιακό με τα γκολ του, είναι ότι έχει ποσοστό σκοραρίσματος 92%, αφού έχει σημειώσει 12 γκολ σε 13 εμφανίσεις. Αν δούμε την χρονιά που έκανε το ρεκόρ καριέρας στην Κροατία είχε τότε 37% ποσοστό σκοραρίσματος αφού είχε 13 γκολ σε 35 αγώνες.
Για να το πάρουμε και ένα βήμα παρακάτω ο Ζάϊρο με την Χάϊντουκ βρήκε δίχτυα 23 φορές σε 96 αναμετρήσεις ενώ με την Πάφο μετράει ήδη 20 γκολ σε 43 μόλις αναμετρήσεις.

Αριστείδου Μιχαήλ