Μετά την ήττα από το ΑΠΟΕΛ, ο προπονητής της Νέας Σαλαμίνας Σάββας Πουρσαϊτίδης δήλωσε τα ακόλουθα:
«Στο α’ ημίχρονο δεν είχαμε καθόλου καλή απόδοση, μπήκαμε νωθρά και σεβαστήκαμε περισσότερο τον αντίπαλο που είναι καλή ομάδα. Στο β΄ ημίχρονο βάλαμε δύσκολα αλλά με αυτές τις ομάδες όταν ρισκάρεις μπορείς να δεχθείς γκολ. Το δεχθήκαμε από ένα στημένος που δεν το περιμέναμε. Έγινε προσπάθεια αλλά δεν πήραμε τίποτα στο τέλος».

Στην δημοσιογραφική διάσκεψη που ακολούθησε, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Συγχαρητήρια στον κόσμο μας για την βοήθεια. Δυστυχώς δεν πήραμε κάτι από αυτό το ματς. Σεβαστήκαμε παραπάνω από ότι έπρεπε τον αντίπαλο στο πρώτο μέρος και δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο μέρος επιβληθήκαμε του αντιπάλου. Πετύχαμε ένα γκολ γρήγορα και βάλαμε δύσκολα στον αντίπαλο. Δεχτήκαμε το τρίτο γκολ και τα πράγματα τέλειωσαν. Κάτι μας λείπει με αυτές τις μεγάλες ομάδες στην έδρα μας. Κρατάμε την εμφάνιση στο δεύτερο μέρος. Το ΑΠΟΕΛ με τον κύριο Μιλόγεβιτς έχει δυναμώσει. Συνεχίζουμε, το πρωτάθλημα είναι μακρύ».
Για το αν ήταν καθοριστικά τα γρήγορα γκολ του ΑΠΟΕΛ: «Ευτυχίσαμε να σκοράρουμε γρήγορα και ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Θεωρώ ότι ήταν πολύ δύσκολο το απόγευμα για το ΑΠΟΕΛ».
Για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου: «Η σκέψη μας είναι στην μεταγραφική του Γενάρη. Πρέπει να δούμε τα οικονομικά μας. Έχουμε στο πλάνο να κάνουμε 1-2 μεταγραφές»