Φουλάρει για ενίσχυση η Ανόρθωση με στόχο να παρουσιαστεί καλύτερη από τον Ιανουάριο και έπειτα και να σώσει… ότι σώζεται τη φετινή χρονιά. Βέβαια οι κινήσεις που θα γίνουν ενδέχεται να στοχεύουν και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Έτσι και αλλιώς κανένας ποδοσφαιριστής δεν έρχεται μόνο για ένα εξάμηνο. Μίνιμουμ θα ζητήσει 1,5 χρόνο συμβόλαιο και για αυτό θα πρέπει να είναι διπλά προσεχτικοί στην Ανόρθωση για να διορθώσουν τα λάθη… του καλοκαιριού.
Ο νέος σκάουτερ της «Κυρίας» Νταβίδ Πελαέθ (ακόμα φυσικά δεν ανακοινώθηκε…) έρχεται με τις ευλογίες του Τσίσκο Μουνιόθ και το δίδυμο αρχίζει άμεσα δουλειά για τετραπλή ενίσχυση της Aνόρθωσης ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.
Ο Ισπανός κόουτς ενημέρωσε τον στενό του συνεργάτη στις μεταγραφές,  ότι θα πρέπει να αρχίσει το ψάξιμο αρχικά για επιθετικό και επιτελικό μέσο που θα έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα.
Αυτές ενδέχεται να είναι οι πρώτες κινήσεις της Ανόρθωσης τον Ιανουάριο. Ακολούθως ο κ. Μουνιόθ σκέφτεται διάφορα. Ενδέχεται να δει και τα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν και θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις.
Από εκεί και πέρα ο κ. Μουνιόθ κάνει διάφορες σκέψεις. Υπάρχει πιθανότητα να κινηθεί και για δεύτερο επιθετικό (άλλο στυλ από τον πρώτο που θα έρθει) και για βασικό τερματοφύλακα, καθώς υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για τις φετινές εμφανίσεις του Λόρια. Από την άλλη ο Κεραυνός έδειξε στο παιχνίδι με τον Άρη ότι ακόμα δεν είναι έτοιμος για να αποτελέσει τον βασικό κήπερ της ομάδας.
Επίσης υπάρχει προβληματισμός και στα μετόπισθεν. Κυρίως εάν ο κ. Μουνιόθ διατηρήσει την τριάδα στην άμυνα, τότε δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στην Ανόρθωση και για κεντρικό αμυντικό.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι υπάρχει και η επιλογή του Κορρέα στα μετόπισθεν μετά τους Χάρογιαν, Μπαισίνιο και Αντωνιάδη που παίζουν βασικοί στα τελευταία παιχνίδια.
Το θέμα με τους στόπερ είναι και οι κίτρινες τους κάρτες με τον Χάρογιαν να έχει ήδη τέσσερις και θα χάσει το ματς που έρχεται με τον Ολυμπιακό.

Συμπερασματικά η «Κυρία» θα προσπαθήσει να εμβολιαστεί με τέσσερις νέους ποδοσφαιριστές τον Ιανουάριο. Πάει για επιθετικό, επιτελικό μέσο και ο Τσίσκο Μουνιόθ θα αποφασίσει το αμέσως επόμενο διάστημα ποιες θα είναι άλλες δύο θέσεις ( Ανάμεσα σε δεύτερο Επιθετικό, τερματοφύλακα ή αμυντικό) που θα έρθουν ποδοσφαιριστές.
Εάν τελικά η «Κυρία» ενισχυθεί με τέσσερις ποδοσφαιριστές θα πρέπει να αποχωρήσουν δύο από το υφιστάμενο ρόστερ. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα και δύσκολα θα αλλάξει κάτι για αυτόν, ο πρώτος που θα αποχωρήσει είναι ο Ντέγιαν Ράντονιτς που δεν βοήθησε καθόλου. To θετικό είναι ότι ο Κροάτης φορ υπέγραψε συμβόλαιο μόνο για ένα χρόνο.
Από εκεί και πέρα δεν αποκλείεται να παίξει σενάριο αποχώρησης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που δείχνει ο Μουνιόθ ότι δεν τον υπολογίζει.
Όταν δεν τον χρησιμοποιεί τώρα ο προπονητής θα τον βάλει μετά που θα φέρει μίνιμουμ άλλους δυο ποδοσφαιριστές στην επίθεση;
Μπάτζετ μεταγραφών και προβληματισμοί Πουλλαϊδη…

Ο μεγαλομέτοχος της Ανόρθωσης Χρίστος Πουλλαίδης είναι πολύ δυσαρεστημένος και προβληματισμένος με την κριτική που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα και κυρίως με τα πανό που αναρτούν συχνά-πυκνά κυρίως οι Οργανωμένοι φίλοι της «Κυρίας» εναντίον του. Θα πρέπει και πάλι όμως να βάλει το χέρι στην τσέπη για τους ποδοσφαιριστές που θα έρθουν, αλλά και για αυτούς που θα αποχωρήσουν. Για την προσεχή ενίσχυση του Ιανουαρίου θα χρειαστεί ένα κονδύλι γύρω στις 800.000 ευρώ (πάνω-κάτω) για τέσσερις ποδοσφαιριστές που θα έρθουν και για το θέμα των αποζημιώσεων είναι θέμα επιλογών και διαπραγμάτευσης.