Ο Σίμος Ταραπουλούζης επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της Ομόνοιας, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Total Green» και μίλησε για όλα τα μεταγραφικά νέα των πρασίνων αλλά και την περίπτωση τεχνικού διευθυντή.
Αναλυτικά:
Για τα καθήκοντα του: «Δεν είμαι τεχνικός διευθυντής. Δεν είμαι αθλητικός διευθυντής. Είμαι ο Σίμος Ταραπουλούζης, επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ και βοηθός προπονητής. Είμαι στην περιβόητη ομάδα προγραμματισμού και την ομάδα που συμβουλεύει τον πρόεδρο. Αυτός παίρνει τις μεγάλες αποφάσεις και εμείς απλώς τον συμβουλεύουμε. Οι μεγάλες αποφάσεις είναι η πρόσληψη ενός προπονητή, η πρόσληψη ενός CEO, η διακοπή με έναν προπονητή, πάντα στην πολιτική της ομάδας. Τα καθήκοντα μου έχουν αλλάξει λίγο από την ημέρα που έχει φύγει ο κ. Λάρκου. Έχω αναλάβει την ομαλή διατήρηση του «Ηλίας Πούλλος». Μόνο αυτό. Οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανιστεί, αν είναι στα δικά μου τα καθήκοντα, θα το επιλύσω. Αν είναι μεγάλο τότε θα πάμε στον κ. Δημήτρη Γρηγόρη, τον κ. Νίκο Χαραλαμπίδη. Τη διοίκηση δηλαδή».
Αν τον αδικεί το ότι ο κόσμος τα βάζει μαζί του: «Ο κόσμος πάντα έχει δίκαιο είτε πανηγυρίζει, είτε φωνάζει. Εμείς δεν πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις με το συναίσθημα. Δεν υπάρχει θέμα αδικίας. Όταν δεν νικήσει η ομάδα του κόσμου, τότε θα φωνάξει με τον Σίμο, με τη διοίκηση. Θα τα βάλουν μαζί μου, το ξέρω. Θα πρέπει να σκεφτούν που ήμασταν, που είμαστε και μέχρι που θα πάμε. Ένας στόχος έμεινε ανεκπλήρωτος. Οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ».
Για τον Λένον: «Υπάρχει μια εντελώς λάθος άποψη στον κόσμο. Πώς άρχισε η περσινή σεζόν; Με τον κ. Μπεργκ, τον κ. Λάρκου και τον κ. Ταραπουλούζη. Που ετερμάτισε όταν έφυγε ο κ. Μπεργκ; Στο 2ο γκρουπ. Πήραμε μια απόφαση να έρθει ο Λένον μετά από δική μου εισήγηση. Πήρε το κύπελλο και ήταν η μόνη διέξοδος για Ευρώπη. Ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσε να διαδεχθεί τον κ. Μπεργκ, τον πιο επιτυχημένο προπονητή της Ομόνοιας. Θέλαμε κάποιον με προσωπικότητα. Η ομάδα ήταν σαν κοιμισμένη αρκούδα και η δική μου εισήγηση ήταν ο κ. Λένον. Τότε, έκαμεν ακριβώς τη δουλειά που τον φέραμε να κάνει. Καταφέραμε να παίξουμε Γιουρόπα Λιγκ και να παίξουμε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επειδή ακούγεται πως ο κ. Λένον ήταν αποτυχημένος. Αντιθέτως. Τη δουλειά του μια χαρά την έκανε. Δεν είχε όμως τα αναμενόμενα αποτελέσματα φέτος και γι’ αυτό αποφασίστηκε η διακοπή συμβολαίου».
Για τον Χένινγκ Μπεργκ; «Το 2019 ήταν ο κ. Μπεργκ, ο κ. Λάρκου, ο κ. Γρηγόρη, ο κ. Νίκος Χαραλαμπίδης και εγώ. Όπως είπαμε πριν, εμείς κάνουμε τις εισηγήσεις μας και τις αποφάσεις τις παίρνει ο πρόεδρος. Εμείς κάναμε την εισήγηση μας και ο πρόεδρος επέλεξε τον κ. Μπεργκ. Για να έρθει παίκτης πρέπει να συμφωνούσαμε και οι τρεις. Μπεργκ, Λάρκου, Ταραπουλούζης. Μετά έπρεπε να ελεγχθεί το συμβόλαιο του από τον Δημήτρη Γρηγόρη στα οικονομικά. Αυτό έγινε το 2019/20. Το ίδιο και το 2020/21 πλην του ότι δεν ήταν ο Νίκος Χαραλαμπίδης. Το 2019, τέλος Οκτωβρίου είχαμε θέμα Χένινγκ Μπεργκ. Ο κόσμος το ξεχνάει. Μετά την ισοπαλία από την Πάφος FC και την ήττα από Ολυμπιακό. Πήγε στο Δασάκι με απόφαση να παραμείνει. Μετά από δική μου εισήγηση και ο πρόεδρος είπε ότι με αυτό τον προπονητή θα πάμε μέχρι το τέλος. Παίζαμε με την Αραράτ και αποκτήσαμε τον Ντούρις πέντε μέρες πριν. Πήραμε τον Ασάντε δύο μέρες μετά. Μπήκαμε στους ομίλους και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Με αυτόν τον προγραμματισμό τα πετύχαμε αυτά. Ήρθαν τα 9 αποτελέσματα χωρίς νίκη. Όλη η Κύπρος έλεγε να φύγει ο Μπεργκ. Εγώ είπα του πρόεδρου ότι αυτός ο άνθρωπος θα πιάσει το πρωτάθλημα και ο πρόεδρος τον κράτησε όταν όλος ο κόσμος ήταν εναντίον του κ. Μπεργκ. Για να φτάσουμε στο σημείο να φύγει σημαίνει δεν βλέπαμε καλή την επόμενη μέρα. Είμαστε τυχεροί που έχουν αυτό τον άνθρωπο για πρόεδρο που παίρνει ψύχραιμα της αποφάσεις».
Για τον Φερέρα: «Ως βιογραφικό μπορεί να μην φαίνεται ιδανικό, αλλά δεν είναι έτσι. Επίσης, με βάση τους υπόλοιπους υποψήφιους ήταν η καλύτερη επιλογή. Θεωρήσαμε πως ήταν ο κατάλληλος να μας ξαναχτίσει την ομάδα. Θεωρούμε πως κάναμε μια πολύ καλή επιλογή. Εμείς τον πιστεύουμε και θα τον στηρίξουμε. Ελπίζω και ο κόσμος. Για τον ίδιο το μεγάλο στοίχημα είναι να καταλάβει την κυπριακή νοοτροπία που δεν είναι εύκολο. Πλέον το ένιωσε, είναι στην καθημερινότητα του. Τώρα δεν μπορεί να πάει να φάει γιατί θα τον δουν Ομονοιάτες, δεν μπορεί να πάει για καφέ γιατί θα τον δουν Ομονοιάτες και θα του μιλούν για την ομάδα και το ποδόσφαιρο».
Για τον Σέχου: «Έχω ένα παρασκήνιο για τη μεταγραφή του Σέχου και για τον… τσιγκούνη πρόεδρο. Όταν περάσαμε στους ομίλους την πρώτη φορά ο πρόεδρος μας έδωσε εν εκ. για να πιάσουμε όποιο παίκτη θέλουμε. Εμείς οι τσιγκούνιες, εγώ ο Λάρκου και ο Μπεργκ αποκτήσαμε τον Σέχου. Εμείς ήμασταν οι τσιγκούνιες. Ο κ. Παπασταύρου μας είπε ότι έχουμε ένα εκ. για να αποκτήσουμε όποιο ποδοσφαιριστή θέλουμε και εμείς οι τρεις αποφασίσαμε πως χρειαζόμαστε ενίσχυση στη θέση του δεξιού μπακ και πήραμε τον Σέχου».
Για τον κακό προγραμματισμό: «Nα σας δώσω ένα παράδειγμα. Επειδή μιλούμε για λανθασμένο προγραμματισμό. Η άλλη μεγάλη ομάδα της Λευκωσίας μέχρι την 6η αγωνιστική ήταν στην ίδια θέση με εμάς με τον ίδιο προγραμματισμό. Το τονίζω. Με τον ίδιο προγραμματισμό. Mετά την αλλαγή προπονητή, έκαμε 10 σερί νίκες. Είναι καλός ή ένεν καλός ο προγραμματισμός τους;»
Για τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου και τον τεχνικό διευθυντή: «Δεν θα σας πω σε ποιες θέσεις θα ενισχυθούμε. Έχουμε αρχίσει ήδη τον προγραμματισμό. Είμαστε σε προχωρημένο στάδιο με κάποιους ποδοσφαιριστές. Θα είναι αντικατάσταση. Δηλαδή κάποιοι θα έρθουν και κάποιοι θα φύγουν. Αν θα φύγουν τρεις θα έρθουν τρεις. Όσοι φύγουν τόσοι θα έρθουν.Είμαστε κοντά σε τεχνικό διευθυντή. Έχουν αρχίσει οι συνεντεύξεις. Δεν ξέρω, ούτε είμαι μέρος της απόφασης. Είναι απόφαση προέδρου και διοίκησης για τεχνικό διευθυντή. Ο τεχνικός διευθυντής θα είναι ο προϊστάμενος μου και δεν λαμβάνω μέρος».
Για τον Κίτσο: «Δεν έχουμε οψιόν αγοράς και εναπόκειται πλήρως στον Ολυμπιακό Πειραιώς αν θα μας τον δώσει ξανά με τη μορφή δανεισμού. Μακάρι να μας τον δώσει, γιατί αν δεν τον κάνει θα πρέπει να βρούμε άλλο».