Η επίσκεψη της Εύας Καϊλή στο Κατάρ πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης της χώρας «υζητήθηκαν ορισμένες πτυχές των διακεκριμένων σχέσεων μεταξύ Κατάρ, Κουβέιτ και ΕΕ».
Τις τελευταίες ώρες, φωτογραφίες της ευρωβουλευτή μιας εκ των δεκατεσσάρων αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις πρόσφατες επαφές της με αξιωματούχους της κυβέρνησης του Κατάρ φωτίζουν περαιτέρω την υπόθεση διαφθοράς για την οποία ελέγχεται.
Ο Walid Ali Al-Khubaizi, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, συναντήθηκε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, με την Εύα Καϊλή, Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,
«Ενώ είναι σε εξέλιξη το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το Κατάρ είναι ύποπτο ότι διέφθειρε την ευρωπαϊκή δημοκρατία», υπογραμμίζει στο εκτενές ρεπορτάζ της η βελγική εφημερίδα Le Soir.
Η επίσκεψη της Εύας Καϊλή στο Κατάρ πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης της χώρας «συζητήθηκαν ορισμένες πτυχές των διακεκριμένων σχέσεων μεταξύ του κράτους του Κατάρ, του Κουβέιτ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Μεταξύ των θεμάτων αυτών ήταν συνεργασίες στους τομείς της ενέργειας, οι εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία και άλλα θέματα διμερών σχέσεων.