Ο αποκλεισμός της Γερμανίας από το Μουντιάλ έχει φέρει τα πάνω – κάτω στην DFB και το μέλλον του Φλικ στον πάγκο δεν είναι καθόλου σίγουρο. Υποψήφιος για τη θέση ο Τούχελ.
Ο αποκλεισμός της Γερμανίας από τη φάση των ομίλων για δεύτερο σερί Μουντιάλ έχει πέσει βαρύς στη Μάνσαφτ. Οι εξελίξεις στο γερμανικό ποδόσφαιρο είναι ραγδαίες, με τον διευθυντή των εθνικών ομάδων, Όλιβερ Μπίρχοφ, να αποτελεί παρελθόν.
Επίσης, το μέλλον του Χάνσι Φλικ στη θέση του προπονητή δεν είναι καθόλου σίγουρο. Ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος εκτιμούσε τον Μπίρχοφ, θα λάβει μέρος στο μίτινγκ αποφάσεων της DFB. Αν δεν μείνει ικανοποιημένος από την επιλογή του διευθυντή ενδέχεται να αποχωρήσει.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, υποψήφιος για τη θέση του manager των εθνικών ομάδων μεταξύ άλλων είναι ο Ματίας Ζάμερ, ένα πρόσωπο που έχει περίπλοκες σχέσεις με τον Φλικ. Ο πρώην προπονητής της Μπάγερν δεν πρόκειται να κάνει πίσω.
Μάλιστα, η Kicker και η Sport Bild συζητούν ήδη για τον επόμενο αντικαταστάτη του Φλικ σε περίπτωση που αποχωρήσει. Συμφωνούν πως ο Τόμας Τούχελ, ο οποίος παραμένει ελεύθερος, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.
Οι εξελίξεις στην DFB τις επόμενες μέρες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον