Τίποτα δεν λειτούργησε καλά στο πλάνο και στα πειράματα του Τσίσκο Μουνιόθ στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα παρουσίασε προβλήματα τόσο αμυντικά όσο κυρίως στην ανάπτυξη και στην δημιουργία φάσεων μπροστά στην αντίπαλη εστία.
Επανάφερε ο Ισπανός κόουτς τον σχηματισμό 4-3-3 αλλά δεν του βγήκε. Με βάση αυτά που δουλεύει στις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες, εκτός απρόοπτου θα παρουσιάσει την Ανόρθωση το βράδυ του Σαββάτου στο ΓΣΠ με σχηματισμό και πάλι 3-5-2, όπως έπραξε στα προηγούμενα παιχνίδια πριν τον Ολυμπιακό.
Το πλάνο και η φιλοσοφία θα είναι και πάλι ξεκάθαρη. Θα προσέξει αρχικά τα νώτα της η Ανόρθωση με ενισχυμένη μεσοαμυντική γραμμή, κοντινές αποστάσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών και χτύπημα στην κόντρα επίθεση. Με τον ίδιο τρόπο έπαιξε η Ανόρθωση και κόντρα στην Πάφο αλλά και κόντρα στην ΑΕΛ που κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από την Λεμεσό.
Έτσι με σχηματισμό 3-5-2 κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται και πάλι ο Λόρια. Στην αμυντική τριάδα επιστρέφει ο Χάρογιαν που θα πάρει και φανέλα βασικού. Δίπλα του θα είναι ο Μπαισίνιο και ο Κορρέα θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Αντωνιάδη.
Αριστερό μπακ-χαφ θα είναι ένας εκ των Κορέια ή Κίκο. Δεξί θα αγωνιστεί ο Αμπαρτζουμιάν.
Στην μεσαία γραμμή δεδομένη θεωρείται η παρουσία των Αρτυματά και Ιωάννου. Ο τρίτος της παρέας θα είναι ένας εκ των Σάμπο ή Πάντσεον. Δεν αποκλείεται και πάλι να εκπλήξει ο κ. Μουνιόθ και να βάλει έναν εκ των Κίκο ή Κορέια (εξαρτάται ποιος θα παίξει αριστερά) στον χώρο του κέντρου.
Επιθετικό δίδυμο θα παίξουν και πάλι οι Γουαρίς και Νινγκά ο
ι οποίοι θα αποτελέσουν το κλειδί για να ξεκλειδώσουν την άμυνα του ΑΠΟΕΛ (κορυφαία στο πρωτάθλημα), κυρίως λόγω της ταχύτητας και της εκρηκτικότητας τους που θα προσπαθήσουν να βρούνε την αντίπαλη άμυνα ανοργάνωτη και πιο ψηλά στο γήπεδο.
Δεν υπολογίζεται επίσης ο τιμωρημένος Ουάρντα. Μπορεί να βρίσκεται στην αποστολή ο Εμπραλίτζε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.