Τα πέρασε ξανά η Ανόρθωση. Κακή αγωνιστική πορεία, διοικητικά προβλήματα, αναβρασμός στις τάξεις του κόσμου. Μνήμες… 2008 κι έπειτα. Ούτε στον εφιάλτη τους δεν θα περίμεναν οι φίλοι της ομάδας της Αμμοχώστου ότι θα το ξαναζούσαν αυτό το σκηνικό.
Ο βαθμολογικός πίνακας δεν είναι το μεγαλύτερο της πρόβλημα. Μία ή δύο κακές χρονιές μπορεί να έχει η κάθε ομάδα στον πλανήτη. Αυτό που δεν έχει η «κυρία» είναι η συσπείρωση. Κι αυτό δεν είναι φετινό σκηνικό. Η εσωστρέφεια της κατατρώει τα σωθικά. Η κόντρα παραγόντων δεν είναι τωρινή. Από την περσινή σεζόν συνέβησαν πολλά και δεν είναι πλέον καν κοινό μυστικό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
Η Ανόρθωση χρειάζεται αλήθειες κι όχι ανακοινώσεις, επιστολές και…κρυφά «μαγειρέματα». Ούτε υπόνοιες, διαμάχες, συμπεριφορές όπως αυτή των οργανωμένων στο ματς με την Καρμιώτισσα.
Η αντίδραση και η διαμαρτυρία είναι απαράδεκτο να εκφράζεται με τέτοιο τρόπο, που επί της ουσίας, αποτελούν μία ακόμη μαχαιριά στο πληγωμένο κορμί της φετινής Ανόρθωσης. Πληγές που όχι μόνο βαθαίνουν, αλλά πληθαίνουν και δεν της επιτρέπουν να πάρει ανάσα.
Ήρθε λοιπόν η ώρα για ένα πραγματικό ξεκαθάρισμα στην ομάδα της Αμμοχώστου. Αν ο κ.Πουλλαΐδης επιθυμεί όντως να αποχωρήσει, τότε οφείλει να το πράξει καλύπτοντας τις δικές του υποχρεώσεις και να ξεκαθαρίσει πάνω απ’ όλα τις προθέσεις του για τις μετοχές του, κάτι που δεν έπραξε στην επιστολή του το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου. Η διάδοχη κατάσταση στην Ανόρθωση θα κρίνει πολλά για το μέλλον της, το άμεσο κι όχι μόνο.
Η «κυρία» χρειάζεται άτομα που θα μπορέσουν να συσπειρώσουν τον κόσμο, θα πουν αλήθειες και θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Με ένα ξεκάθαρο πλάνο, αγωνιστικό, οργανωτικό, ακόμη κι επενδυτικό.
Στην γενική συνέλευση που θα οριστεί λίαν συντόμως, θα μετρηθούν ποιοι αγαπούν κι ενδιαφέρονται πραγματικά γι’ αυτήν την ομάδα. Ποιοι βάζουν την Ανόρθωση πάνω από το συμφέρον και τον εγωισμό τους.
Είναι καιρός να μπει μία τελεία σ’ αυτή την εσωστρέφεια, τη διχόνοια και την καταστροφική κόντρα παραγόντων, που έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα αυτόν τον σύλλογο. Η Ανόρθωση θα επανέλθει, χρειάζεται όμως τομές, γενναίες αποφάσεις κι ανθρώπους που θα την αναλάβουν και θα την…τρέξουν, μακριά από τα λάθη του (μακρινού και πρόσφατου) παρελθόντος. Αλλιώς, τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη.

Ανδρέας Βεντούρης