Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Αργεντινής, όχι μόνο στη νίκη-πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, κόντρα στην Κροατία (13/12, 3-0), αλλά σε ολόκληρο το Μουντιάλ, ο Λιονέλ Μέσι, παραχώρησε δηλώσεις μετά το «τσεκάρισμα» του εισιτηρίου της «αλμπισελέστε» στον μεγάλο τελικό.
«Πολλά πράγματα πέρασαν από το μυαλό μου. Είμαι ενθουσιασμένος. Βλέπω αυτά τα παιδιά, αυτήν την οικογένεια που έχουμε χτίσει στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι κάτι απίστευτο. Είμαστε εκεί που θέλαμε να βρεθούμε.
Το απολαμβάνω από την πρώτη ημέρα. Ξεκινήσαμε με ήττα. Ζητήσαμε από τον κόσμο να μας εμπιστευτεί και γνωρίζαμε το γιατί. Το γκρουπ μας είναι τρελό και ενωμένο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα πέντε γκολ και τις τρεις ασίστ: «Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη εκδοχή μου έως τώρα. Νιώθω καλά, δυνατός σε κάθε ματς και έχουμε κάνει πολλές θυσίες. Κόντρα στην Κροατία τρέξαμε αρκετά, γιατί γνωρίζαμε πως έπρεπε να κρατήσουμε την μπάλα στα πόδια μας»

Για την εικόνα της ομάδας: «Είμαστε γκρουπ, εκτός από δεμένο και δυνατό, και έξυπνο! Όπως είπε πρόσφατα και ο προπονητής, γνωρίζουμε πώς να διαβάζουμε τα ματς και να προετοιμαζόμαστε για αυτά».

Για την αλλαγή από το πρώτο ματς κι έπειτα: «Το πρώτο παιχνίδι ήταν μεγάλο πλήγμα για εμάς. Ήμασταν 26 ματς αήττητοι. Δείξαμε για ακόμα μία φορά, πόσο δυνατοί είμαστε. Όλα τα ματς ήταν τελικοί από εκείνο το σημείο κι έπειτα. Παίξαμε πέντε ματς και τα κερδίσαμε όλα. Ελπίζω να κερδίσουμε και το έκτο!».