Ένα ημίχρονο καλής απόδοσης αρκούσε στον Παναθηναϊκό για να ολοκληρώσει με νίκη τα φιλικά του ματς. Ο Μπερνάρ είχε τις εκλάμψεις και ο Σπόραρ πιστοποίησε την εκτελεστική του δεινότητα, διαμορφώνοντας το 1-0 στο 30′.
Νικηφόρα ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός τα φιλικά ματς στο πλαίσιο της χειμερινής του προετοιμασίας επί κυπριακού εδάφους. Το τριφύλλι επικράτησε με 1-0 της Νέας Σαλαμίνας στη Λάρνακα, παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου και επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης.
Άξιο κριτικής είναι μόνο το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο αγωνίστηκαν οι περισσότεροι βασικοί παίκτες του Παναθηναϊκού, με τον Βραζιλιάνο Μπερνάρ να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και τον Αντρατζ Σπόραρ να πιστοποιεί την εκτελεστική του δεινότητα σημειώνοντας με πανέμορφο σουτ το μοναδικό γκολ του αγώνα (30’), χαρίζοντας τη νίκη στους πράσινους με 1-0.
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε στο πρώτο ημίχρονο την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα που είχε στη διάθεσή του, με τον Τσόκαϊ στη θέση του Τσέριν στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τον Λοντίγκιν αντί του Μπρινιόλι.
Ο Κώτσιρας ήταν δεξιά, ο Χουάνκαρ αριστερά και οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον στο κέντρο της άμυνας, με τον Μπερνάρ να έχει ελεύθερο ρόλο ως κεντρικός μέσος, τον Παλάσιος στο δεξί «φτερό», τον Βέρμπιτς αριστερά και τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Κέφια ο Μπερνάρ, γκολάρα ο Σπόραρ
Από το ξεκίνημα του ματς ο Παναθηναϊκός επέβαλε το ρυθμό του και παρά το γεγονός ότι τα τρεξίματα της ομάδας στις μεταβάσεις δεν ήταν και τα ιδανικά εξαιτίας των προπονήσεων της χειμερινής προετοιμασίας, η εικόνα των πράσινων ήταν καλή όταν είχαν την μπάλα.

Ο Βραζιλιάνος Μπερνάρ ήταν ο πιο κεφάτος παίκτης του τριφυλλιού και από τις δικές του επινοήσεις προέρχονταν οι περισσότερες υποσχόμενες ευκαιρίες.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε σε κεφαλιά του Βέρμπιτς στο 7’ που πέρασε άουτ, σε σουτ του Σπόραρ στο 13’, σε προσπάθεια του Παλάσιος στο 18’ από δεξιά το σουτ του οποίου πέρασε δίπλα απ’ το δοκάρι, όπως και το πλασέ του Βέρμπιτς στο 26’.
Ώσπου στο 30’ το τριφύλλι άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό σουτ του Σπόραρ μέσα από την περιοχή που έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Κίσσα (0-1).
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή, τον Πούγγουρα αντί του Σένκεφελντ, αλλά στο 62’ έγιναν πέντε ακόμα αλλαγές από τον Γιοβάνοβιτς, σε μία χρονική στιγμή που οι Κύπριοι είχαν πάει το ματς στη δύναμη και υπέπεσαν σε σκληρά μαρκαρίσματα.
Ο ρυθμός έπεσε φυσιολογικά μετά τις πολλές αλλαγές και το μόνο που είχε ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του φιλικού ήταν η εντυπωσιακή εξέδρα των φίλων του τριφυλλιού στο «Αμμόχωστος-Επιστροφή» της Λάρνακας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Ντιακιτέ (46’ Μάντζεκ), Σεργίου (46’ Βίκτωρος), Νικολάου (46’ Οφόρι), Άδωνη (46’ Λέουκο), Μιγκελίτο (46’ Καρλίτος), Μαργκάσα (46’ Φιάκας), Κουμουρής (46’ Φελίπε), Ντορεγκαράι (46’ Σταλόνε), Τιάγκο (46’ Κλίμοβιτς), Μπότεακ (46’ Τσίκο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (Μπρινιόλι), Κώτσιρας (62’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ (45’ Πούγγουρας), Μάγκνουσον (68’ Σάρλια), Χουάνκαρ (62’ Σάντσες), Πέρεθ (62’ Συμεωνίδης), Τσόκαϊ (80’ Σιδεράς), Παλάσιος (46’ Κυριόπουλος), Μπερνάρ (68’ Σαβιέρ), Βέρμπιτς (68’ Κρυπαράκος), Σπόραρ (62’ Καμπετσής).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ