Νίκησε και άρεσε η ΑΕΚ στο φιλικό με τη Σερένγκ (2-0), όπου έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο ο Πάολο Φερνάντες με εξαιρετική εμφάνιση και συμμετοχή και στα δύο γκολ της Ένωσης.
Με το δόγμα Αλμέιδα σε πλήρη εφαρμογή, η ΑΕΚ επικράτησε στο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους με 2-0 της Σερένγκ. Η Ένωση με ασφυκτικό πρέσινγκ στο αντίπαλο μισό, με έναν εξαιρετικό Φερνάντες στην πρώτη του εμφάνιση με τα «κιτρινόμαυρα» έδειξε ότι συνεχίζει από εκεί που έμεινε προ διακοπής των επίσημων υποχρεώσεων της στο Μουντιάλ.
ΑΕΚ με ένταση στο παιχνίδι, δύο γκολ και φοβερό Φερνάντες
Η ΑΕΚ έφτιαξε την πρώτη της φάση στο ματς στο 8′ με τον Λιβάι Γκαρσία μετά από μπαλιά -τρύπα του Πάολο Φερνάντες. Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ ελίχθηκε ωραία, ντρίμπλαρε, πλάσαρε, αλλά η μπάλα δεν είχε ευτυχή κατάληξη!
Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 13′ σε φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Φερνάντες, ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά, η μπάλα έφθασε στον Αραούχο που εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα των Βέλγων και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.
Στο 20′ η Ένωση έφθασε στο 2ο γκολ. Ο Φερνάντες έκανε ωραίες ντρίμπλες, σέντραρε, σε πρώτο χρόνο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ο Μουκουντί, όμως το έκανε ο Μήτογλου από κοντινή απόσταση παίρνοντας το «ριμπάουντ», με την Ένωση να προηγείται κατ’ αυτόν τον τρόπο με 2-0.
Η ΑΕΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 23′ άγγιξε το 3ο γκολ. Ήταν η φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Μάνταλου με την κεφαλιά του Μουκουντί να βρίσκει το δοκάρι.
Η Ένωση διατήρησε την ίδια ένταση στο παιχνίδι της και στο 31′ είχε ακόμη μία καλή στιγμή. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λιβάι πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να απομακρύνεται πάνω στη γραμμή. Το 2-0 παρέμενε με την Ένωση να αγγίζει το 3ο γκολ στο 36′ με ωραίο σουτ του Σιντιμπέ.
Το 2-0 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου με τον νεοαποκτηθέντα Πάολο Φερνάντες να κάνει ένα μεστό 45λεπτο έχοντας συμμετοχή και στα δύο γκολ της Ένωσης.
Πολλές αλλαγές και οι δύο ομάδες, ευκαιρίες εκατέρωθεν
Με τρεις αλλαγές ξεκίνησε το β’ μέρος η ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα έβαλε τους Στάνκοβιτς, Τζαβέλλα και Φαν Βέερτ αντί των Αθανασιάδη, Μουκουντί και Λιβάι Γκαρσία. Και η Ένωση είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 48′. Ο Φαν Βέερτ πάτησε την μπάλα στον Αραούχο, ο Αργεντινός σούταρε με την μπάλα να περνά μόλις άουτ.
Στο 58′ η Σερένγκ απείλησε για πρώτη φορά με φάουλ του Κονσεϊσάο με τον Στάνκοβιτς να λέει «όχι», όπως έκανε και στο 62′ στο φάουλ του Βάγκνερ. Ήταν εμφανές μετά το 55′ πως η βελγική ομάδα είχε κερδίσει μέτρα και προσπαθούσε κυρίως με στατικές φάσεις να βρει το γκολ.
Με δεδομένες τις αλλαγές η ΑΕΚ είχε χάσει αρκετή από την έντασή της, αλλά απειλούσε, όπως έκανε στο 69′. Σε πρώτο χρόνο ο Κοσίδης δεν έκανε καλό γύρισμα προς τον Φαν Βέερτ, ενώ σε δεύτερο έπειτα από κλέψιμο του Αραούχο καθυστέρησε να εκτελέσει.
Το 2-0 παρέμενε με την Ένωση να κρατά το προβάδισμα και το μηδέν με σχετική άνεση. Το 2-0 παρέμενε με την Ένωση να κρατά το προβάδισμα και το μηδέν με σχετική άνεση. Το 2-0 έμελλε να είναι το τελικό σκορ στο ματς με δεδομένο ότι στο 85′ ο Φαν Βέερτ δεν μπορεί να κερδίσει τον πορτιέρε της Σερένγκ σε τετ-α-τετ από διαγώνια θέση, ενώ εν συνεχεία, ο Αραούχο πήρε το «ριμπάουντ», με την μπάλα να κοντράρει.
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης (46′ Στάνκοβιτς), Σιντιμπέ (65′ Παρράς), Μουκουντί (46′ Τζαβέλλας, 65′ Ντάικο), Μήτογλου, Ρότα (65′ Ραντόνια), Γιόνσον (65′ Μουστακόπουλος), Φράνσον, Μάνταλος, Πάολο Φερνάντες (65′ Κοσίδης), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (46′ Φαν Βέερτ)
Σερένγκ (Ζαν-Σεμπαστιάν Λεγκρός): Γκαλιέ, Μπόου, Οπαρέ, Σιλά, Κάτσμπαχ, Μβουέ, Ποατί, Μαρσονί, Βάγκνερ, Μπερνιέ, Ελισό
Αγωνίστηκαν και οι Εντιαγέ, Κονσεϊσάο, Λασαϊνί, Σισοκό, Μπουντσούκοφ, Τρεμουλέ, Τσιμπουάμπουα, Ιφονί, Ντιαγέ