Διαστάσεις χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες για όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου με το κουβάρι να ξετυλίγεται από την κατάθεση του 19χρόνου ο οποίος έβαλε στο κάδρο τον πατέρα Αντώνιο περιγράφοντας την παρενόχληση που βίωνε από τον ίδιο.
Πρόκειται για την παιδαγωγό που εργαζόταν στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στη Καλαμάτα, η οποία σύμφωνα με την κατάθεση του 19χρόνου είχε υποψιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά μεταξύ του πατέρα Αντώνιου και του νεαρού τρόφιμου της Κιβωτού επειδή περνούσαν αρκετές ώρες μαζί κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο.
Στην κατάθεσή του ο 19χρονος αναφέρει χαρακτηριστικά: «μιλώντας τηλεφωνικά με μία κυρία, πρώην παιδαγωγό της δομής στην Καλαμάτα, στην οποία και είπα για την παρενόχληση από τον πατέρα, μου είπε ότι κάτι είχε υποψιαστεί για μένα, καθώς έβλεπε ότι κλεινόμασταν πολλές φορές στο δωμάτιο με τον πατέρα Αντώνιο».
Απο την κατάθεση του λοιπόν προκύπτει ότι η παιδαγωγός φαίνεται να γνώριζε ότι ο πατέρας Αντώνιος παρενοχλούσε τον 19χρονο. Ωστόσο δεν μπήκε στην διαδικασία να καταγγείλει στις Αρχές τα όσα της είχε πει το θύμα και όσα υποψιαζόταν ότι γίνονταν στο δωμάτιο του ιερέα.
Η παιδαγωγός μίλησε στο  protothema.gr και εξήγησε γιατί δεν βρήκε το θάρρος να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να απευθυνθεί στην αστυνομία και να αναφέρει αυτά που της είχε πει ο νεαρός τρόφιμος της Κιβωτού. «Δεν πας να καταγγείλεις τον γείτονα σου αλλά έναν τεράστιο οργανισμό. Αυτά χρειάζονται χρόνο και μεθόδευση», είπε χαρακτηριστικά.