Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και στοιχεία για τους ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο που αρχίζει σήμερα στο Κατάρ, παρουσιάζει η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Σχολή Ποδοσφαίρου της ΚΟΠ με επικεφαλής τον  Τεχνικό Διευθυντή ΚΟΠ Σάββα Κωνσταντίνου, στους καταλόγους των 32 χωρών που συμμετέχουν στο Μουντιάλ, περιλαμβάνονται 831 ποδοσφαιριστές οι οποίοι προέρχονται από 295 ομάδες και 44 Εθνικά Πρωταθλήματα από όλο τον κόσμο.
Στην πρώτη θέση των Εθνικών Πρωταθλημάτων με ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ βρίσκεται η Αγγλία, με αρκετή διαφορά από την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.
Μεταξύ των Πρωταθλημάτων με ποδοσφαιριστές στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι και το Κυπριακό με τον Καρίμ Ανσαριφάντ της Ομόνοιας (Ιράν) και το Μουσταφά Ναμέ της Πάφος FC (Σενεγάλη).
Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο προέρχονται από την Μπάγερν Μονάχου, συνολικά 17 και ακολουθούν Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι με 16 και η Αλ Σαντ του Κατάρ με 15.

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ αλλά και στους πίνακες που ακολουθούν στα «Σχετικά Αρχεία»,  δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία για τους ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο (από ποιες χώρες και ποιες ομάδες προέρχονται οι ποδοσφαιριστές ανά Εθνική ομάδα ξεχωριστά).