Η Λίβερπουλ λύγισε την Νάπολι στο φινάλε με 2-0, όμως οι Ιταλοί κατέκτησαν την πρώτη θέση του ομίλου.
Ουσιαστικά τα πάντα είχαν κριθεί. Η Λίβερπoυλ χρειαζόταν νίκη με διαφορά τεσσάρων γκολ κόντρα στην Νάπολι για να βρεθεί εκείνη στο Νο1 του group και παρότι δεν τα κατάφερε, έχει να λέει ότι σταμάτησε το αήττητο σερί της στη σεζόν. Οι Reds επικράτησαν με 2-0 στο Anfield με δύο γκολ προς το τέλος, όμως περιορίστηκαν στη 2η θέση αφού οι Partenopei είχαν νικήσει με 4-1 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στον ιταλικό νότο.
Λίγα πράγματα είχε το πρώτο μέρος. Η Νάπολι δεν επέτρεπε στην Λίβερπουλ να την πιέσει παρότι η ομάδα του Κλοπ είχε ευκαιρία στο 5’ με τον Κέρτις Τζόουνς. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν και τη μοναδική επόμενη φάση του 45λεπτου, στο 29’, όταν ο Τιάγκο με τεχνικό σουτ από το όριο της περιοχής βρήκε πανέτοιμο τον Μέρετ.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης Κβαρατσκέλια και Σαλάχ είχαν μικρές απειλές και στο 54’ το γκολ της Νάπολι με κεφαλιά του Όστιγκαρντ ακυρώθηκε για εκατοστά ως οφσάιντ μέσω VAR. Στο 60’ ο Κβαρατσκέλια είχε ένα επικίνδυνο σουτ και στο επόμενο κομμάτι η ομάδα του κάθισε περισσότερο πίσω και δέχθηκε πίεση από την Λίβερπουλ.
Και αυτή είχε αποτέλεσμα στο φινάλε. Στο 85’ ο Τσιμίκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Νούνιες πήρε την κεφαλιά και μετά την επέμβαση του Μέρετ ο Σαλάχ έκανε το 1-0 και στο 98’ σε μια όμοια φάση μετά από νέο κόρνερ του Έλληνα ο Φαν Ντάικ πήρε την κεφαλιά, ο Μέρετ απέκρουσε και ο Νούνιες διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Στο Europa League θα συνεχίσει ο Άγιαξ, ο οποίος άφησε χωρίς βαθμό την Ρέιντζερς μετά το 1-3 στην έδρα της χάρη στα γκολ των Μπέργκχαους, Κούντους, Κονσεϊσάο. Είχε μειώσει ο Ταβερνίερ με πέναλτι για τους Σκωτσέζους.

Βαθμολογία