Η ΑΕΛ συνεχίζει την προετοιμασία της για το ντέρμπι με την ΑΕΚ εκτός έδρας και έχουν ως μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες. Οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να βρίσκονται στα όρια της εξάδας και η προσπάθεια τους είναι να διατηρήσει μίνιμουμ την θέση αυτή, έχοντας παράλληλα, «επαφή» και με τις πιο πάνω θέσεις.
Για παράδειγμα, η επόμενη αντίπαλος της, η ΑΕΚ, είναι στο +5 και αν οι γαλαζοκίτρινοι ηττηθούν θα βρεθούν αρκετά πίσω από την ομάδα της Λάρνακας. Σε περίπτωση νίκης η διαφορά θα μειωθεί σημαντικά και θα παραμονεύουν για να σκαρφαλώσουν πιο ψηλά στη βαθμολογία.
Ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι θα στερηθεί τους Τζιαλμά και Μιραλάς και αν δεν προκύψει κάτι άλλο απρόοπτο θα πάει με αυτές τις απουσίες στο παιχνίδι με τους Λαρνακείς. Ο Σκοπιανός τεχνικός φέρεται να έχει καταλήξει στους εννέα από τους έντεκα του αρχικού σχήματος με δύο θέσεις να παίζονται ακόμα στο μυαλό του. Μια θέση στα αριστερά  της άμυνας της ομάδας και η άλλη στην μεσαία γραμμή.
Σε μια άλλη εξέλιξη η ΑΕΛ «έχασε» ένα ποσό της τάξης των 71,000 δολαρίων από την μη κλήση του Ράιαν Μαέ στην εθνική Μαρόκου. Για να βγει αυτό το ποσό σημειώνουμε ότι η FIFA δίνει 8,530 δολάρια για κάθε μέρα που ένας ποδοσφαιριστής θα συμμετέχει στην διοργάνωση, με τον υπολογισμό να ξεκινάει δύο εβδομάδας πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.
Ο Μαέ αγωνιζόταν στους γαλαζοκίτρινους κατά την διάρκεια της πρώτης χρονιάς των προκριματικών για το παγκόσμιο κύπελλο, και έτσι, δικαιούνται περίπου το 1/3 των μίνιμουμ λεφτών που θα δοθεί για τον ποδοσφαιριστή, (σ.σ. η FIFA χώρισε τις χρονιές σε πρώτη & δεύτερη χρονιά προκριματικών συν την χρονιά πραγματοποίησης του Μουντιάλ). Αν το Μαρόκο αποκλειστεί από την φάση των ομίλων οι ομάδες του Μαέ θα αποζημιωθούν ένα ποσό της τάξης 213,250 δολαρίων. Η ομάδα της Λεμεσού θα έπαιρνε περίπου 71.000 δολάρια και η Φερενστβάρος τα υπόλοιπα.

Αριστείδου Μιχαήλ