Ο Απόλλων στο ντεμπούτο του Κωνσταντίνου Μακρίδη ως ο πρώτος προπονητής του και όχι ως υπηρεσιακός, επικράτησε με 2-0 του Ακρίτα στο Τσίρειο για την 11η αγωνιστική, ενώ αγωνιζόταν από το 36’ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ρέθιο.
Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία του ματς καθ’ όλη τη διάρκεια του α’ μέρους και κατάφεραν να βρουν δύο γκολ σε δύο λεπτά, ενώ δέχθηκαν και μια κόκκινη κάρτα. Στο 27’ ο Ζράντι άνοιξε το σκορ μετά από εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Ονγκεντά, όταν η κεφαλιά του βρήκε στο χέρι του Καραγιάννη. Το VAR φώναξε τον Παναγιώτη Χατζηγεωργίου να δει τη φάση στο on field review και τότε έδειξε την άσπρη βούλα.
Στο 29’ οι παίκτες του Κωνσταντίνου Μακρίδη άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Ονγκεντά βρήκε τον Πίττα που δεν λάθεψε και με πλασέ πέτυχε το 2-0.
Στο 36’ όμως, τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν, αφού ο Ρέθιο μετά από σκληρό μαρκάρισμα δέχθηκε την κόκκινη κάρτα. Και σε αυτή τη φάση χρειάστηκε να επέμβει ο VARίστας, Μενέλαος Αντωνίου, που για άλλη μια φορά έστειλε τον συνάδελφο του στο μόνιτορ του γηπέδου και ο ρεφ της αναμέτρησης αποφάσισε να αποβάλει τον Ισπανό. Πάντως, οι γαλάζιοι δεν απειλήθηκαν καθόλου από τον Ακρίτα αν και οπισθοχώρησαν.
Η αποβολή άλλαξε τα πλάνα του Κύπριου κόουτς και στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν περισσότερο όπως ήταν λογικό. Αμφότερες, οι ομάδες έχασαν καλές ευκαιρίες -η μία για να αυξήσει το σκορ, η άλλη για να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς- όμως το σκορ δεν άλλαξε το και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.
Με αυτή τη νίκη, ο Απόλλων έφτασε τους 19 βαθμούς, όσους και η ΑΕΚ, που έχει όμως, αγώνα λιγότερο. Από την άλλη, ο Ακρίτας έμεινε στην τελευταία θέση με τέσσερεις βαθμούς.

Απόλλων (Μακρίδης): Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (64′ Καμπράλ), Β. Γιοβάνοβιτς, Αλεσάμι, Χαμάς, Ρέθιο, Χάμπος, Ζράντι (64′ Ίλιεφ), Βα (73′ Ντιγκινί), Ονγκεντά (38′ Σπόλιαριτς), Πίττας.
Στον πάγκο: Δημητρίου, Πεϊμπέρνς, Αρτυματάς, Νταμπό, Φιλιώτης, Σαχάρ, Γιόστεν, Χέντι.

Ακρίτας (Μπαντία): Περντρέου, Κόρατς (78′ Φοριέλ), Nτραμέ, Άμπραχαμ, Εράσο, Γαβριήλ, Βαράντα (67′ Ραμίρες), Βάσου (58′ Παουγκάν), Σαραβάνια, Καραγιάννης (46′ Ελ Τζεμιλί), Αραούχο (78′ Αμπντουσαλάμοφ).
Στον πάγκο: Καστελιάνι, Πάζαρος, Σουλεϊμάν, Κονέ, Ζουνίνιο, Δημοσθένους, Πική.

Στο όριο καρτών: Γιοβάνοβιτς, Β. Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Χαμάς, Γιόστεν (2) / Κονέ (2).

ΣΚΟΡΕΡ: Ζράντι (27′), Πίττας (29′).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Β. Γιοβάνοβιτς (3η), Ίλιεφ.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ρέθιο.
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.000.

Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Αντωνίου Μενέλαος
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

ΖΩΝΤΑΝΑ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ.
7′ Σουτ του Βάσου, κανένα πρόβλημα για τον Γιοβάνοβιτς.
11′ Ο Ζράντι επιχείρησε το σουτ, έπεσε και μπλόκαρε ο Περντρέου.
22′ Διπλή τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλων. Ο Μαυρίας μπήκε στην περιοχή, ο Ζράντι έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντρα και στη συνέχεια το σουτ του Πίττα πέρασε έξω. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι, όμως το VAR υπέδειξε να συνεχιστεί το ματς.
24′ Κεφαλιά του Ονγκεντά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καραγιάννη. Το VAR έστειλε τον Παναγιώτη Χατζηγεωργίου στο on field review και υπέδειξε το πέναλτι.
24′ Κίτρινη στον Β. Γιοβάνοβιτς για διαμαρτυρίες.
27′ ΓΚΟΛ 1-0. Ο Ζράντι ευστοχεί και ανοίγει το σκορ.
29′ ΓΚΟΛ 2-0. Ωραία συνεργασία των παικτών του Απόλλων, ο Ονγκεντά βρήκε τον Πίττα, ο οποίος δεν αστόχησε με πλασέ εντός περιοχής.
36′ Με 10 παίκτες ο Απόλλων. Ο Ρέθιο αποβάλλεται μετά από έλεγχο του VAR. Στην αρχή ο ρεφ του έδειξε την κίτρινη, όμως ο Μενέλαος Αντωνίου τον έστειλε στο μόνιτορ του γηπέδου και για σκληρό μαρκάρισμα του έδειξε την κόκκινη κάρτα.
38′ Σπόλιαριτς αντί του Ονγκεντά.
45′ Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ: Δίκαια βρίσκεται μπροστά στο σκορ ο Απόλλων. Μετά το 15′ ανέβασε στροφές και έψαξε με μεγαλύτερη διάθεση το γκολ. Βρήκε όχι ένα αλλά δύο, με Ζράντι και Πίττα, ενώ όταν έμεινε και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρέθιο στο 36′ δεν κινδύνεψε καθόλου από τον Ακρίτα, αν και οπισθοχώρησε.

Ο Ελ Τζεμιλί παίρνει τη θέση του Καραγιάννη.
ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΜΕΡΟΥΣ.
53′ Mεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλων. Ο Πίττας έδωσε στον Βα που βγήκε απέναντι από τον Περντρέου, όμως το κοντρόλ του δεν ήταν καλό, και το πλασέ του αποκρούστηκε από τον κήπερ του Ακρίτα.
58′ Ο Παουγκάν αντικαθιστά τον Βάσου.
63′ Σουτ του Ελ Τζεμιλί, μπλοκάρει ο Γιοβάνοβιτς.
64′ Καμπράλ και Ίλιεφ μέσα, Μαυρίας και Ζράντι έξω.
66′ Σουτ του Άμπραχαμ, άστοχο.
67′ Ραμίρες εντός, Βαράντα εκτός.
71′ Ο Περντρέου απομακρύνει με τα πόδια την προσπάθεια του Πίττα.
72′ Ο Γιοβάνοβιτς λέει «όχι» στον Γαβριήλ, σε μια μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει ο Ακρίτας.
73′ Ο Βα αφήνει τη θέση του στον Ντιγκινί.
78′ Φοριέλ και Αμπντουσαλάμοφ εντός, Κόρατς και Αραούχο εκτός.
83′ Κεφαλιά του Παουγκάν, στα χέρια του Γιοβάνοβιτς.
87′ Κίτρινη στον Ίλιεφ.
90′ Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ