Την πιο παραγωγική σεζόν της φετινής Premier League βιώσαμε το διήμερο που παρήλθε, με την 15η στροφή του πρωταθλήματος να μας δίνει 37 γκολ αθροιστικά από 10 ματς, ούτε μία «λευκή» ισοπαλία και… 9 Over 0,5 στο ημίχρονο, πλην μίας αναμέτρησης. Το ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα στην Τσέλσι και την Άρσεναλ!
Ήταν δεδομένο πως από την στιγμή που ξεκίνησε τόσο… δυνατά η 15η αγωνιστική της Premier League, και η συνέχεια θα ήταν ανάλογη. Και πράγματι έτσι έγινε. Διότι στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια που άνοιξαν την αγωνιστική, είχαμε ένα κοινό χαρακτηριστικό.
Σε όλα είχαν μπει γκολ, σε όλα είχαν καταλογιστεί πέναλτι και στο 50% αυτών είχε λάβει χώρα και αποβολή! Επί της ουσίας, ό,τι έγινε στο ματς της Λιντς με τη Μπόρνμουθ, σε αυτό της Νότιγχαμ με τη Μπρέντφορντ, της Γουλβς με τη Μπράιτον και της Μάντσεστερ Σίτι με τη Φούλαμ, συνοψίζει και όσα ακολούθησαν μέχρι και το φινάλε της αγωνιστικής.
Συνολικά επιτεύχθηκαν 37 γκολ, δηλαδή σχεδόν τέσσερα ανά ένα ματς, δεν είχαμε ούτε μία «λευκή» ισοπαλία και μόλις ένα παιχνίδι δεν είχε γκολ από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Το ντέρμπι της Τσέλσι με την Άρσεναλ, με το τελικό 1-0 υπέρ των «κανονιέρηδων», να σηματοδοτεί το μοναδικό ματς, που δεν είχαμε τουλάχιστον 2+ γκολ!
Από εκεί και πέρα, το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως μιλάμε για την πιο παραγωγική αγωνιστική της χρονιάς. Καμία στροφή του πρωταθλήματος δεν ξεπερνά την 15η στροφή.
Η αμέσως επόμενη με μόλις ένα γκολ λιγότερο είναι η 9η αγωνιστική, που είχε το ματς της Λίβερπουλ με τη Μπράιτον και το 6-3 της Σίτι επί της Γιουνάιτεντ, ενώ στην 3η θέση είναι η αμέσως επόμενη εβδομάδα, με 34 γκολ, με το παιχνίδι της Άρσεναλ με την Λίβερπουλ να ξεχωρίζει.
Όσον αφορά την χειρότερη; Είναι η 11η αγωνιστική. Δηλαδή η αγωνιστική που η Μάντσεστερ Σίτι υπέστη την πρώτη της ήττα στην σεζόν, στο «Άνφιλντ» από την Λίβερπουλ!