Η Σεβίλλη προηγήθηκε στο “Έτιχαντ” όμως η Μάντσεστερ Σίτι ήταν σαρωτική στο δεύτερο μέρος και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χουλιάν Άλβαρες (1 γκολ – 2 ασίστ) έκανε την ανατροπή, για να επικρατήσει με 3-1 στο φινάλε της φάσης των ομίλων.
Η Μάντσεστερ Σίτι είχε ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο για να σκοράρει χωρίς πάντως να υποχρεώσει τον Μπόνο σε κάποια πολύ μεγάλη επέμβαση, με την Σεβίλλη από την πλευρά της να στέκεται αξιοπρεπώς, να απειλεί και εκείνη την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και τελικά να βρίσκει δίχτυα στο 31ο λεπτό από στημένη φάση. Ο Ίσκο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο άκρως δραστήριος Ράφα Μιρ βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και έκανε ένα εντυπωσιακό επιτόμιο άλμα, για να στείλει τη μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία της εστίας του Ορτέγκα για το 0-1.
Με το σκορ αυτό οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, όμως το προβάδισμα της Σεβίλλης δεν κράτησε για πολύ στο δεύτερο μέρος, με την Σίτι να ισοφαρίζει στο 52′. Ο Χουλιάνα Άλβαρες έβγαλε μπαλιά-τρύπα για τον Ρίκο Λιούις και ο 17χρονος δεξιός μπακ μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά και σκόραρε με δεξί πλασέ, για να πανηγυρίσει το πρώτο γκολ της καριέρας του με τη φανέλα των πολιτών (δεύτερος νεότερος παίκτης της Σίτι μετά από τον Φιλ Φόντεν, που άρχισε βασικός σε αγώνα Champions League ).
Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στους πολίτες, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να ρίχνει στο ματς τον Ντε Μπρόινε στο 70′ και τον Βέλγο να χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά για να κάνει τα “μαγικά” του. Στο 73′ βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της Σεβίλλης και έβγαλε θαυμάσια μπαλιά για τον Άλβαρες, με τον Αργεντινό να περνάει και τον Μπόνο και να στέλνει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων της ισπανικής εστίας με δυνατό σουτ από πλάγια θέση (2-1).
Η ανατροπή έφερε την κατάρρευση της Σεβίλλης, με την Σίτι να το εκμεταλλεύεται και να φτάνει και σε τρίτο γκολ για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα στην επικράτησή της, με τον Άλβαρες να πιέζει και να κλέβει μπάλα έξω από την περιοχή της Σεβίλλης, για να τροφοδοτήσει τον Μαχρέζ και τον Αλγερινό να γράφει το τελικό 3-1 με αριστερή βολίδα εντός περιοχής.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Λιούις, Ντίας, Λαπόρτ, Γκόμεζ (70′ Γουίλσον-Έσμπραντ), Φόντεν, Γκιουντογκάν, Πάλμερ (70′ Ντε Μπρόινε), Μαχρέζ, Άλβαρες, Γκρίλις (46′ Ρόδρι)

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Μοντιέλ, Καρμόνα, Μαρκάο (46′ Γκούντελ), Ρεκίκ, Ακούνια (46′ Τέλες), Γκόμες (46′ Σούσο), Ντιλέινι, Ράκιτιτς (67′ Χορδάν), Ίσκο (57′ Λαμέλα), Μιρ

Μετά από τις εντός έδρας ισοπαλίες με Σεβίλλη και Σίτι η Κοπεγχάγη αναδείχτηκε ισόπαλη στο “Πάρκεν” και με την Ντόρτμουντ (1-1), στο ματς με το οποίο οι Δανοί αποχαιρέτησαν την Ευρώπη για φέτος. Συνεχίζουν στους “16” οι Βεστφαλοί.
Η Κοπεγχάγη είπε αντίο στην Ευρώπη το βράδυ της Τετάρτης (2/10) όμως το έκανε με στιλ αφού μετά από τις δύο ισοπαλίες που απέσπασε εντός έδρας από την Σεβίλλη (0-0) και την Μάντσεστερ Σίτι (0-0), κατάφερε να μη χάσει ούτε από την Ντόρτμουντ, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1.
Οι Δανοί πέτυχαν μάλιστα το πρώτο γκολ τους στο φετινό Champions League και κατάφεραν να μη μπουν στο κλειστό κλαμπ των ομάδων που έχουν ολοκληρώσει φάση ομίλων μένοντας άσφαιρες, με τους Βεστφαλούς από την πλευρά τους να συνεχίζουν στους “16” του Champions League.
Η Κοπεγχάγη μπήκε με μεγαλύτερη όρεξη και διάθεση στο ματς όμως ήταν η Ντόρτμουντ εκείνη που βρήκε δίχτυα, με την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς να δίνει ρεσιτάλ κυνικότητας και αποτελεσματικού, σκοράροντας στην πρώτη μεγάλη φάση της. Αυτή ήρθε στο 23ο λεπτό, με τον προωθημένο Πάσλακ να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά πριν η μπάλα βγει κόρνερ και τον Αζάρ να υποδέχεται τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατό συρτό σουτ (0-1).
Βάσει εικόνας του ματς η πρωταθλήτρια Δανίας δεν άξιζε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ούσα πίσω στο σκορ (έκλεισε το πρώτο 45λεπτο με 12 τελικές, εκ των οποίων οι 7 εντός εστίας) και στο 41ο λεπτό είδε να απονένεται ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, με τον Κλάασεν να κλέβει τη μπάλα και να βγάζει ασίστ για τον Χάραλντσον που έφερε το ματς στα ίσα με όμορφο κοντινό πλασέ (1-1).
Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Κοπεγχάγης στο φετινό Champions League και πανηγυρίστηκε έξαλλα από το φίλαθλο κοινό της, με το δεύτερο μέρος να βρίσκει τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά ψάχνοντας το δεύτερο γκολ αλλά αυτό να μην έρχεται, με την ισοπαλία να μένει μέχρι το φινάλε και να αφήνει άπαντες ικανοποιημένους.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκραμπάρα, Ντικς (79′ Κρίστενσεν), Βάβρο, Γένσεν, Σόρενσεν (58′ Κρίστιανσεν), Λεράγκερ, Κλεμ, Κλάεσον (70′ Φαλκ), Μπάρτζι (70′ Γιοχάνεσον), Χάραλντσον, Νταράμι (79′ Όσκαρσον)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ (46′ Μέγερ), Πάσλακ, Χούμελς (46′ Ζίλε), Σλότερμπεκ, Αζάρ (72′ Κουλιμπαλί), Τζαν, Όζκαν (64′ Μουκοκό), Αντεγέμι, Ρέινα (63′ Μπραντ), Μάλεν, Μοντέστε