Σε μια πολύ σημαντική κίνηση που δείχνει μεγαλείο ψυχής προχωρά η οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. 
Συγκεκριμένα, μια ημέρα μετά την κηδεία και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αποφάσισε μέρος των εσόδων που θα συγκεντρωθούν από τη δημοπρασία για τα δυο ολυμπιακά μετάλλια του Νικολαΐδη (αμφότερα αργυρά από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας και του Πεκίνου) να διατεθούν στους πλημμυροπαθείς της Κρήτης. Και αυτό, διότι οι καταστροφές από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στο νησί συνέπεσαν με το τελευταίο «αντίο» που είπαν στον Ολυμπιονίκη οι δικοί του άνθρωποι. Επιπλέον, η οικογένεια με αυτόν τον τρόπο θέλει να βρεθεί έστω και συμβολικά στο πλευρό των συγγενών των δυο θυμάτων της κακοκαιρίας που περνούν την δική τους δοκιμασία
Εκτός όμως από τα μετάλλια του Νικολαΐδη, στην ίδια δημοπρασία θα συμπεριληφθεί, όπως έγινε γνωστό, και η δάδα από τη λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ που είχε δωρίσει ο Ολυμπιονίκης στον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο τελευταίος τον είχε επισκεφτεί σε νοσοκομείο της Αθήνας που έκανε το πρώτο του χειρουργείο, πριν από περίπου 1,5 χρόνο, στο ξεκίνημα της μεγάλης περιπέτειας με την υγεία του. Όπως έκανε γνωστό η οικογένειά του, μαζί με αυτή τη δάδα, θα προσφερθούν και οι άλλες δυο που είχε στη συλλογή του, από τις Ολυμπιάδες σε Λονδίνο και Πεκίνο.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη διάθεσή τους, θα παραχωρηθούν σε ιδρύματα που ασχολούνται με την καταπολέμηση του καρκίνου και δη του παιδικού.
Η ανάρτηση της οικογένειας Νικολαΐδη: «Πριν από ενάμιση χρόνο όταν ο Αλέξανδρος έκανε το πολύ σοβαρό χειρουργείο στον πνεύμονα εν μέσω πανδημίας, για να ευχαριστήσει τον Αλέξη Τσίπρα για όλη του τη βοήθεια και την στήριξη, αποφάσισε να του χαρίσει μία από τις Ολυμπιακές δάδες που είχε στην κατοχή του, αυτή των αγώνων του Σίδνεϊ. Ο πρόεδρος δεν ήθελε να δεχτεί ένα τέτοιο πολύτιμο δώρο, του είπε να την κρατήσει ο Αλέξανδρος για τα παιδιά του, όμως ο Αλέξανδρος επέμενε, μάλιστα του είπε χαρακτηριστικά: ‘Πρόεδρε, πάρτη και χάρισέ την αν θέλεις και στα παιδιά σου, να παίζουν μπέιζμπολ στο σαλόνι σου με αυτήν, εμένα με νοιάζει μόνο να σκέφτομαι ότι την έχεις εσύ’.
Χθες μετά την τελετή, ο Αλέξης Τσίπρας πλησίασε την οικογένεια του Αλέξανδρου και μας είπε ότι θέλει να μας επιστρέψει αυτή τη δάδα και να μπει μαζί με τα μετάλλιά του προς δημοπρασία. Τον ευχαριστούμε πολύ και μετά από αυτή την κίνηση του προέδρου, ως οικογένεια αποφασίσαμε να προσθέσουμε και εμείς τις δύο τελευταίες Ολυμπιακές δάδες που είχε ο Αλέξανδρος στη συλλογή του, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και αυτή του Πεκίνο προς δημοπρασία, η τελευταία μάλιστα έχει και τεράστια συλλεκτική αξία, καθώς ο Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος το 2008.
Τέλος, συγκλονισμένοι από τις βιβλικές καταστροφές στην Κρήτη και την απώλεια συνανθρώπων μας τόσο άδικα, αποφασίσαμε, μέρος των εσόδων από τα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν να δοθούν και στους πληγέντες της Κρήτης. Στέλνουμε σε όλους σας μια μεγάλη αγκαλιά, με την ευχή να μπορέσουμε να απαλύνουμε έστω και στο ελάχιστο τον πόνο σας.
Η οικογένεια του Αλέξανδρου».

Πηγή: Πρώτο Θέμα