Το είπε από την αρχή ο Καταλά ότι πίστευε στους ποδοσφαιριστές που βρήκε στον Απόλλωνα,  ήθελε τον χρόνο του για να φανεί η δουλειά.
Του δόθηκε χρόνος, πέρασε και από αμφισβήτηση ειδικά όταν έμεινε εντός ομίλων Europa League και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι έφτιαξε μια ομάδα όπως την θέλει… να παίρνει τα αποτελέσματα.
Είναι πρώτη στο πρωτάθλημα προερχόμενη από ένα μεγάλο διπλό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και με ένα εκτεταμένο ροτέισιον νίκησε και την πρωτοπόρο του Ολλανδικού πρωταθλήματος παίζοντας την επιθετικά και χωρίς να κλειστεί στο δικό του μισό γήπεδο. Δεν «έκλεψε» αποτέλεσμα αλλά πήρε αποτέλεσμα (νίκη) και εξακολουθεί να βρίσκεται στο κόλπο της πρόκρισης όσο δύσκολη και αν για την ώρα φαντάζει αυτή.
-Πάλι φάνηκε μελετημένος στον απόλυτο βαθμό ο Καταλά.
-Πάλι έκανε κίνηση ματ χρησιμοποιώντας τον Σαχάρ στα άκρα και του βγήκε.
-Άλλαξε το δίδυμο στην μεσαία γραμμή αλλά αυτό δεν φάνηκε καθόλου.
-Άλλαξε τα πρόσωπα στην επίθεση.
-Άλλαξε τα πρόσωπα στην άμυνα και στο ένα άκρο της άμυνας.
-Έδωσε ανάσες σε αυτούς που ήθελε να δώσει και αυτό το πλάνο όχι μόνο δεν στοίχισε αλλά με την άψογη διαχείριση έφερε μια τεράστια ευρωπαϊκή νίκη.
Το παιχνίδι με την Αλκμάάρ έδειξε ένα πράγμα. Ότι ο Απόλλωνας έχει το βάθος που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει και να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα και να προχωρήσει και στην Ευρώπη αν τον ευνοήσουν τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγωνιστικών.

*Με τη νίκη αυτή ο Απόλλωνας πέτυχε τρία σημαντικά πράγματα:
-Το πρώτο είναι ότι ακόμα είναι ζωντανός στο κόλπο της πρόκρισης.
-Το δεύτερο, έβαλε 500.000 ευρώ στο ταμείο του.
-Το τρίτο έδωσε βαθμούς για την Κύπρο, βαθμούς που τόσο πολύ χρειάζεται η χώρα μας.