Ο Όμρι Άλτμαν είναι ασφαλώς ο νούμερο ένα πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στα δύο τελευταία παιχνίδια με Ντιναμό Κιέβου και Καρμιώτισσα. Πώς αλλιώς θα μπορούσε άλλωστε να χαρακτηριστεί, έχοντας σκοράρει πέντε γκολ σ’ αυτά τα ματς;
Πέραν όμως του αριθμού των τερμάτων που πέτυχε ο Ισραηλινός επιθετικός, το πιο σημαντικό κατά την ταπεινή μου άποψη είναι η νοοτροπία που επιδεικνύει. Απόντος του Ιβάν Τρισκόφσκι, ο Άλτμαν βγήκε μπροστά. Κι αυτό είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό.
Δεν υπάρχει ΑΕΚτζής που να μην προβληματίστηκε από τον τραυματισμό του αρχηγού. Ο Όμρι όμως δεν άφησε να καλύψει το κενό του, σε καμία περίπτωση.
Είναι τεράστια υπόθεση για μια ομάδα να διαθέτει ποδοσφαιριστές που να μπορούν σε μία δύσκολη κατάσταση να της δίνουν το κάτι παραπάνω. Αυτό ακριβώς δηλαδή που κάνει ο Άλτμαν.
Οι παιδικοί του φίλοι, που ήρθαν από το Ισραήλ για να τον δουν από κοντά, τον καμάρωναν από την εξέδρα. Όπως και η σύζυγός του, η οποία στο τρίτο του γκολ με την Καρμιώτισσα, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Είχε έναν επιπλέον λόγο ο Άλτμαν για να δώσει μία τέτοια… παράσταση. Αυτούς άλλωστε έδειχνε μετά τα γκολ που σημείωνε, όπως φαίνεται κι απ’ τη φωτογραφία!

Ανδρέας Βεντούρης