Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την 3η διοργάνωση των φιλανθρωπικών και κοινωνικών αγώνων δρόμου Lakatamia Energy Run οι οποίοι θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Ο Δήμος Λακατάμιας και η Running in Cyprus συνδιοργαντές της αθλητικής εκδήλωσης, εργάζονται συστηματικά για μια πιο βελτιωμένη οργανωτικά εκδήλωση.
Η δήμαρχος Λατακάμιας κυρία Φωτούλα Χατζήπαπα μίλησε στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy για τους στόχους της φετινής διοργάνωσης:
«Ο Δήμος Λακατάμιας μαζί με τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές ενώνουμε δυνάμεις με στόχο να βοηθήσουμε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που ονομάζεται «Τοξότης» και εδρεύει στον Δήμο μας» μας είπε αρχικά η Δήμαρχος και πρόσθεσε:
«Είμαστε χαρούμενοι γιατί θα είναι μαζί μας και ο Μάριος Γεωργίου ο πρωταθλητής γυμναστής που θα δώσει και την εκκίνηση του αγώνα. Αυτά τα άτομα και εμπνέουν είναι και παράδειγμα. Τόσο η ομαδικότητα αλλά και ο αθλητισμός σαν υγιής απασχόληση βοηθούν στην βελτίωση της κοινωνία μας».
Είστε ικανοποιημένοι από τις συμμετοχές: «Είναι πολλές οι συμμετοχές, ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας. Μέχρι τις 19:00 του Σαββάτου θα είναι ανοικτές οι εγγραφές».

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Όλοι οι δημότες Λακατάμιας και όχι μόνον ετοιμάζονται να τρέξουν ή να βαδίσουν στους αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ καθώς επίσης και στον παιδικό αγώνα 1,000 μέτρων όπου αναμένεται να τρέξουν εκατοντάδες παιδιά των Δημοτικών Σχολείων. Μέχρι στιγμής οι μεγάλοι αγώνες προσέλκυσαν νέο ρεκόρ συμμετοχών ξεπερνώντας τους 600 δρομείς! Παρόν στην εκδήλωση θα είναι και ο πρωταθλητής μας Μάριος Γεωργίου ο οποίος πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Munich2022. Μέρος των εσόδων από το δικαίωμα συμμετοχής των δρομέων και συγκεκριμένα 2,00 Ευρώ από κάθε συμμετοχή στα 5χλμ και 10χλμ και 3,00 Ευρώ από κάθε συμμετοχή του παιδικού αγώνα θα διατεθεί για την οικονομική στήριξη του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Τοξότης».
Χώρος εκκίνησης και τερματισμού όλων των αγώνων θα είναι η οδός Χαράλαμπου Μούσκου, μπροστά από το Πάρκο Αγίου Γεωργίου όπου βρίσκεται και το Αμφιθέατρο του Δήμου Λακατάμιας. Στις 8:00 το πρωινό θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα απόστασης 10χλμ ενώ στις 8:15 το πρωινό θα εκκινήσουν οι δρομείς των 5χλμ με τους αγώνες να ολοκληρώνονται με τον παιδικό αγώνα δρόμου με ώρα εκκίνησης στις 9:30 π.μ. Η διαδρομή των 5χλμ θα καλύψει τις οδούς Χαράλαμπου Μούσκου, Γρηγόρη Αυξεντίου, Γρίβα Διγενή, Ακαδημίας με τους δρομείς να κάνουν αναστροφή (περίπου 150 μέτρα μετά το γήπεδο του ΘΟΙ Λακατάμιας) – ακολουθώντας την ίδια διαδρομή στην επιστροφή τους και συγκεκριμένα Ακαδημίας, Γρίβα Διγενή, Γρηγόρη Αυξεντίου θα τερματίσουν στην οδό Χαράλαμπου Μούσκου.

Οι δρομείς που θα επιλέξουν να τρέξουν την απόσταση των 10χλμ θα καλύψουν τη διαδρομή των 5χλμ δύο φορές. Αστυνομία και δεκάδες εθελοντές-κριτές του αγώνα θα φροντίσουν για την ασφάλεια των δρομέων κρατώντας τη διαδρομή για δύο ώρες κλειστή (7:30 π.μ. μέχρι τις 9:30 π.μ.) για τα τροχοφόρα οχήματα.
Το δικαίωμα συμμετοχής συμπεριλαμβάνει (€17.00 για τον αγώνα δρόμου 10χλμ και €12.00 για τον αγώνα δρόμου 5χλμ) αριθμό συμμετοχής με chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, αναμνηστικό μετάλλιο και τεχνικό κοντομάνικο μπλουζάκι με τυπωμένο το αλακάτι το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν της Λακατάμιας, τσαντούλα ώμου (goody bag), εμφυαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά, φρούτα εποχής καθώς και αναμνηστικά δώρα.
Έπαθλα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους νικητές (άνδρες και γυναίκες) της γενικής κατάταξης, καθώς επίσης και στις ηλικιακές κατηγορίες των αγώνων 5χλμ και 10χλμ. Στον παιδικό αγώνα 1,000 μέτρων θα βραβευτούν με έπαθλα τα τρία πρώτα αγόρια και τα τρία πρώτα κορίτσια. Επίσης με βαρύτιμο έπαθλο θα τιμηθεί η πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή από κοινού για τους αγώνες 5χλμ και 10χλμ.
Το γραφείο των οργανωτών (Organizers Office) θα λειτουργήσει στη Δημοτική Αίθουσα Εκθέσεων (Πινακοθήκη) η οποία βρίσκεται στο χώρο του Αμφιθεάτρου του Δήμου Λακατάμιας. Συγκεκριμένα οι δρομείς θα μπορούν να παραλάβουν τη τσαντούλα τους την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το απόγευμα μεταξύ 3:00 μ.μ. μέχρι τις 7:00 το βράδυ και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου από τις 9:00 το πρωινό μέχρι τις 7:00 το βράδυ. Μαζί μας θα είναι o ραδιοσταθμός Active Radio με ζωντανό live link δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων! Οι απονομές των επάθλων στους νικητές θα γίνουν στην πλατεία του Πάρκου Αγίου Γεωργίου στις 9:45 το πρωινό. Όλες οι πλαστικές μπουκάλες νερού καθώς επίσης και τα χάρτινα ποτήρια που θα χρησιμοποιηθούν από τους δρομείς και τα οποία αποτελούν ανακυκλώσιμα υλικά θα φροντίσουν οι εθελοντές μας να τα μαζέψουν και να τα προωθήσουν για ανακύκλωση.