Σύμφωνα με το «Athletic», υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο του Έρλινγκ Χάαλντ με την Μάντσεστερ Σίτι και μάλιστα αρκετά υψηλή.
Το αγγλικό μέσο αναφέρει πως αυτή έχει ύψος 200 εκατ. ευρώ και τίθεται σε ισχύ από το καλοκαίρι του 2024. Μάλιστα, διευκρινίζει πως από την έναρξή της και για κάθε χρόνο που θα περνάει, αυτή θα μειώνεται χωρίς όμως αναφέρει κάποιο ποσοστό ή ποσό σύμφωνα με το οποίο θα γίνεται αυτό.
Η ρήτρα αυτή δεν ισχύει μόνο για την Ρεάλ Μαδρίτης, όπως γραφόταν τις προηγούμενες μέρες, αλλά για όλες τις ομάδες εκτός των αγγλικών, οι οποίες δεν θα έχουν το δικαίωμα να την χρησιμοποιήσουν για ευνόητους λόγους.
Η συγκεκριμένη επιλογή της Μάντσεστερ Σίτι να συμπεριλάβει μία ρήτρα στο συμβόλαιο του Έρλινγκ Χάαλαντ είναι καθαρά τυπική. Έτσι, κι αλλιώς οι «πολίτες» έχουν δείξει και τα προηγούμενα χρόνια πως, όταν κάποιος παίκτης τους θέλει να αποχωρήσει, δεν του κλείνουν τον δρόμο (βλ. Σανέ, Οταμέντι ή ακόμη και τον Μπερνάρντο Σίλβα το φετινό καλοκαίρι). Αυτό βέβαια θα γίνει με όρους που θα καλύπτουν και τις δύο πλευρές και όχι βεβιασμένα.
Στο Μάντσεστερ υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα πως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσουν να τον κάνουν δικό τους το καλοκαίρι του 2024, όταν ο μεν Καρίμ Μπενζεμά θα είναι στα 35 ενώ ο δε Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στα 38.
Φυσικά, θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του ίδιου του Νορβηγού επιθετικού, που αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στην Μάντσεστερ Σίτι.