Φωτιά στη στέγη ασυνόδευτων παιδιών του hope for children στην Λάρνακα έθεσε χθες βράδυ, σε κινητοποίηση την πυροσβεστική υπηρεσία και όχι μόνο. Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από συγκεκριμένο δωμάτιο. Από την φωτιά επηρεάστηκε και ολόκληρος ο πρώτος όροφος του κτιρίου. 
Αμέσως το κτίριο εκκενώθηκε και όλα τα παιδιά εξήλθαν του κτιρίου με ασφάλεια.
Οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας αμέσως ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο περιστατικό καθότι τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί είναι ασυνόδευτα παιδιά τα οποία είναι υπό την κηδεμονία των υπηρεσιών μας.
Από την πρώτη στιγμή σε κινητοποίηση τέθηκαν οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας, ώστε τα 20 περίπου ανήλικα που διαμένουν στον χώρο να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο.
Πρώτο μέλημα ήταν η ασφάλεια και η προστασία τόσο των παιδιών όσων και των μελών του προσωπικού οι οποίοι όλοι έχουν μετακινηθεί σε ασφαλή χώρο. Είναι σημαντικό ότι δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί ή οτιδήποτε που να αφορά την ασφάλεια των παιδιών ή του προσωπικού.
Αν και δεν αποκλείεται σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής η πυρκαγιά να ξεκίνησε από απροσεξία ανηλίκου που διαμένει στον χώρο, η πυροσβεστική υπηρεσία σε συνεργασία με την αστυνομία και τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας, διερευνούν τα αίτια. Ενημέρωση για το περιστατικό ζήτησε και η υφυπουργός κοινωνικής πρόνοιας.