Ο πρώην εκπαιδευτής διαιτησίας και πρώην διεθνής παρατηρητής διαιτησίας Χριστάκης Σκαπούλλης, με γραπτή του επιστολή, αντικρούσει την επεξήγηση που έγινε από το τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ και την ανάλυση των φάσεων.
Αναλυτικά η γραπτή επιστολή του κυρίου Χριστάκη Σκαπούλλη.
«Διάβασα την ανακοίνωση  του τμήματος διαιτησίας της ΚΟΠ σχετικά με τις αποφάσεις του VAR σε σχέση με τις αποφάσεις της διαιτησίας και ένιωσα δυσφορία έκπληξη και απογοήτευση για όσα διάβασα. Καλώ όλα τα μέλη του τμήματος διαιτησίας της ΚΟΠ και πρωτίστως τον Πρόεδρο της κύριο Μάζιτς να είναι διαβασμένοι και προσεκτικοί.
Θέλω να υπενθυμίσω όλους ότι η ωραιοποίηση μιας άσχημης κατάστασης δεν βοηθά  στην βελτίωση. Δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες της ατυχούς ανακοίνωσης της ΚΟΠ.Θέλω όμως να υπενθυμίσω τίς πρόσφατες οδηγίες σχετικά με την τιμωρία των χεριών
Ένα χέρι τιμωρείται όταν αυτό είναι σε μη φυσιολογική θέση έστω και εάν η μπάλα εξοστρακίζεται από το σώμα άλλου παίκτη καθώς και στο σώμα του ίδιου παίκτη εκτός και εάν αυτός προσπαθεί να παίξει την μπάλα.
Επίσης καλώ τον  κύριο Μάζιτς και τους νέους συνεργάτες του να μελετήσουν τον κανονισμό του offside σε σχέση με την διχοτόμο.
Κύριοι σας παρακαλώ να ενσκήψετε στα προβλήματα της διαιτησίας πριν είναι αργά.
Βοηθήστε έτσι ώστε να ξεφύγει η διαιτησία μας από τον πάτο στον οποίο την οδηγήσατε».

Χρίστος Σκαπούλλης

Πρώην εκπαιδευτής και Διεθνής παρατηρητής και Διαιτητής