Η Μπενφίκα έκανε πάρτι για περίπου 75 λεπτά με τη Γιουβέντους, αλλά στο τέλος «καρδιοχτύπησε» για να κερδίσει τη «βέκια σινιόρα» και να πάρει την πρόκριση στους «16» του θεσμού.
Αφηνιασμένη στο πρώτο μέρος η Μπενφίκα, δεν άφησε πολλά περιθώρια στη Γιουβέντους.
Οι Λουζιτανοί μπήκαν δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν στο 17′ με ωραία κεφαλιά του Αντόνιο Σίλβα έπειτα από σέντρα του Έντσο Φερνάντεζ. Η Γιούβε έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 25′ και με διακοπή δύο λεπτών για να επικυρωθεί το τέρμα καθώς στο συγκεκριμένο ματς δεν υπάρχει Goal Line Technology έφθασε στο 1-1 με τον Βλάχοβιτς.
Η Μπενφίκα, όμως, όχι μόνο δεν σάστισε, αλλά απάντησε με δύο γκολ. Στο 28′ με πέναλτι του Ζοάο Μάριο για χέρι του Κουαδράδο έφθασε στο 2-1 και ακολούθως στο 3ο γκολ με τον Ράφα Σίλβα. Η Γιουβέντους ήταν, πλέον, στα σχοινιά σε ένα ματς, όπου δεν εξελισσόταν καθόλου καλά.
Οι Λουζιτανοί δεν κατέβασαν το πόδι από το γκάζι. Μπήκαν με την ίδια ορμή και στο 50′ με τον Ράφα Σίλβα έφθασαν στο 4ο γκολ και επί φάνηκε να «καθαρίζουν» το ματς και την πρόκριση στους «16» του θεσμού.
Η Μπενφίκα έχανε τη μία μετά την άλλη τις ευκαιρίες για το 5ο γκολ και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Η Γιουβέντους μείωσε στο 77′ με τον Μίλικ που είχε μπει στο ματς ως αλλαγή και ακολούθησε το 4-3 από τον ΜακΚένι. Πλέον το ματς είχε γίνει θρίλερ. Στο 86′ ο Ράφα Σίλβα είχε δοκάρι για να κάνει το 5-3 και να «κλειδώσει» το ματς και όλα παρέμεναν ρευστά.
Εν τέλει η Γιουβέντους δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο ματς. Έχασε με 4-3 από την Μπενφίκα που «σφράγισε» την πρόκριση και πλέον θα δώσει μάχη για την πρωτιά με την Παρί που θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων.

Παρί 7-2 Μακάμπι
Με επτάρα στους «16» η Παρί.
Η Παρί με σκόρερ τους Μέσι, Μπαπέ, Νεϊμάρ και όχι μόνο νίκησε με 7-2 τη Μακάμπι Χάιφα που δεν έστησε… πούλμαν στο Παρίσι, αλλά βγήκε να παίξει το ματς. 
Η Παρί προηγήθηκε στο 19′ με τον Μέσι και ακολούθησαν άλλα  δύο γκολ με τους Μπαπέ (32′) και Νεϊμάρ (35′). Η Μακάμπι βρήκε γκολ με τον Σεκ, όμως ο Μέσι ήρθε στο 45′ να γράψει το 4-1. 
Οι δύο ομάδες είχαν όρεξη για μπάλα. Είχαν διάθεση να παίξουν το ματς με τους Ισραηλινούς να κάνουν το λάθος στο 51′ να μειώσουν σε 4-2 με τον Σεκ για να ακολουθήσουν άλλα δύο γκολ για την Παρί.
Στο 65‘ ακόμη ένα υπέροχο τέρμα από τον Μπαπέ με τον Γκόλντμπεργκ με αυτόγκολ στο 67΄να γράφει το 6-2, με το τελικό 7-2 να διαμορφώνεται στο 84′ με τον Σολέρ που σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Παρί.