Δίχως ν’ αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα στην Βεστφαλία και με την Ντόρτμουντ να βρίσκεται επίσης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι οριστικοποίησε και την κατάκτηση της πρωτιάς στο 7ο γκρουπ της φετινής διοργάνωσης με το τελικό 0-0 του Signal Iduna Park. Έχασε ξανά πέναλτι ο Μαχρέζ, ακίνδυνος και άφαντος ο Χάαλαντ στην επιστροφή του στο γήπεδο της πρώην ομάδας του.
Με την πρόκριση εξασφαλισμένη και με τον βαθμό να της δίνει και την πρωτιά στο γκρουπ, η Σίτι ήξερε ότι θα μπορούσε να διαχειριστεί το παιχνίδι. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Signal Iduna Park μόλις μερικούς μήνες μετά την αποχώρησή του και στο πρώτο ημίχρονο δεν φάνηκε ούτε εκείνος στην επίθεση, αλλά ούτε και ο Χούλιαν Αλβάρες που πήρε φανέλα βασικού.
Το παιχνίδι δεν βρήκε ρυθμό στο πρώτο του 45λεπτο, με την Ντόρτμουντ να έχει εξαιρετική χαμένη ευκαιρία για γκολ στο 36′, όταν ο Αντεγέμι από δεξιά έκανε το γύρισμα και ο Μουκοκό με μονοκόματο πλασέ απέτυχε παταγωδώς να σκοράρει στέλνοντας τη μπάλα μακριά από την εστία. Ως απάντηση, η Σίτι είχε απλά μια κεφαλιά του Άκε από εκτέλεση φάουλ στο 45′, με τη μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Οι Βεστφαλοί έδειχναν ικανοί να γίνουν απειλητικοί, αλλά στο 56ο λεπτό ο Μαχρέζ κατάφερε να κερδίσει πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος, με τον Κόμπελ όμως να πέφτει δεξιά και ν’ αποκρούει τη μπάλα διατηρώντας το 0-0. Η Σίτι επιχείρησε ν’ ανεβάσει κάπως τις στροφές της στο γήπεδο, ο Γκουντογκάν στο 67′ από πλάγια θέση δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κόμπελ σε ένα χαμηλό σουτ, ενώ, ο πορτιέρε της Ντόρτμουντ άρχισε να έχει περισσότερη δουλειά απ’ ό,τι συνέβαινε στα καρέ του στο πρώτο ημίχρονο.
Οι «πολίτες» ανέκτησαν τον απόλυτο έλεγχο, κυκλοφορούσαν τη μπάλα με ευκολία, η Ντόρτμουντ με πολλά κορμιά αμύνθηκε για να μην επιτρέψει τη δημιουργία καλών ευκαιριών μπροστά από τα καρέ της και σκορ δεν υπήρξε μέχρι και το φινάλε, με τις δυο ομάδες να περνούν οριστικά παρέα στους «16» και τη Σεβίλλη να πηγαίνει στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο 87ο λεπτό πέρασε στο παιχνίδι και ο 23χρονος Ελληνογερμανός μέσος, Αντώνης Παπαδόπουλος για την Ντόρτμουντ.