Στην… τελική ευθεία μπαίνει η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με την διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής. Μια… στροφή πριν από το τέλος, είναι ακόμα πολλές οι ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση τους «16» κάτι που σημαίνει πως αναμένονται δυνατές αναμετρήσεις που θα «κρατήσουν» το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων.
Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου υποδέχεται στο «Ντα Λουζ» τη Γιουβέντους και μάχεται για πρόκριση στα νοκ άουτ, ενώ για τους «μπιανκονέρι» έχει δυσκολέψει αρκετά η προσπάθεια για το εισιτήριο της συνέχειας. Η πρόκριση έχει ουσιαστικά «πετάξει» μετά την απρόσμενη ήττα από τη Μακάμπι με 2-0 στο Ισραήλ.. Για να το πάρει η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι χρειάζεται δύο νίκες και να μην νικήσουν τη Μακάμπι οι Μπενφίκα και Παρί
Οι αστέρες της Παρί Σεν Ζερμέν αναμετρώνται με τη Μακάμπι Χάιφα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης με τη Λειψία, που θέλει θετικό αποτέλεσμα για να συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο για την δεύτερη θέση του ομίλου.
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ επιστρέφει με τη Μάντσεστερ Σίτι του Χάλαντ στη Βεστφαλία για να αντιμετωπίσει τη Ντόρτμουντ.
Οι φιλοξενούμενοι είναι στην πρώτη θέση με δέκα βαθμούς και θέλουν νίκη ή ισοπαλία στη Γερμανία για να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση του ομίλου. Οι γηπεδούχοι από την άλλη χρειάζονται ακόμη δύο βαθμούς για να προκριθούν και τυπικά. Αν νικήσουν τη Σίτι προλαβαίνουν ακόμη και την πρώτη θέση. Αν όχι τότε θα έχουν δύσκολη αποστολή στην Κοπεγχάγη την επόμενη εβδομάδα.
«Πρέπει να βελτιωθούμε από τα λάθη που κάναμε στο περασμένο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι. Και αυτή τη φορά να το πάμε μέχρι τέλους. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Περιμένουμε η Σίτι να παίξει τόσο καλά, όπως κάνει απέναντι σε κάθε άλλη ομάδα» ήταν τα λόγια του προπονητή της γερμανικής ομάδας, Έντιν Τέρζιτς.
Στον 5ο όμιλο, Σάλτσμπουργκ και Τσέλσι θα αναμετρηθούν στη Red Bull Arena σε ένα παιχνίδι που οι Λονδρέζοι θέλουν τη νίκη για να «αγκαλιάσουν» την κορυφή. Από τη μεριά τους, οι Αυστριακοί ψάχνουν θετικό αποτέλεσμα για να αυξήσουν και άλλο την απόσταση από Μίλαν και Ντιναμό, οι οποίες λίγο αργότερα θα συγκρουστούν στο Ζάγκρεμπ.

Το αποψινό πρόγραμμα:
19.45 Σεβίλλη – Κοπεγχάγη
19.45 Σάλτσμπουργκ – Τσέλσι
22.00 Μπενφίκα – Γιουβέντους
22.00 Σέλτικ – Σαχτάρ Ντονέτσκ
22.00 Παρί Σεν Ζερμέν – Μακάμπι Χάιφα
22.00 Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μίλαν
22.00 Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης
22.00 Ντόρτμουντ – Μάντσεστερ Σίτι