Η Ομόνοια μπαίνει σε νέα εποχή, μπαίνει στην… μετά Λένον εποχή και από δω και πέρα πρέπει να γίνουν όλα σωστά σύμφωνα με τον Νίκο Πατίκκη για να μπορέσει η ομάδα να επιστρέψει. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαίμαχων της Ομόνοιας μίλησε στο balla.com.cy και κατέθεσε την δική του άποψη για την απομάκρυνση Λένον και για την επόμενη μέρα.
«Από την στιγμή που έχεις τέσσερις ήττες σε εφτά ματς τότε πρέπει να αλλάξει κάτι. Είσαι η Ομόνοια, δεν μπορείς να έχεις τέτοιο απολογισμό. Δεν μπορείς να αλλάξεις όλους τους ποδοσφαιριστές. Ελπίζω με το νέο προπονητή να βρει τον δρόμο της η ομάδα. Αν ο νέος προπονητής δεν ξέρει την Κυπριακή πραγματικότητα θα πρέπει να την μάθει άμεσα και να μάθει επίσης ότι η Ομόνοια είτε εντός παίζει είτε εκτός έδρας πρέπει να πηγαίνει για να νικήσει. Πρέπει να πάρουμε πρωτάθλημα, χάσαμε έδαφος αρκετό και μόνο αν υπερβάλουμε εαυτόν και αν κάνουμε καλές μεταγραφές τον Ιανουάριο θα μπορέσουμε να το καλύψουμε. Από δω και πέρα θα πρέπει να γίνουν όλα σωστά» μας είπε αρχικά ο κ. Πατίκκης (αριστερά στην κεντρική φωτογραφία μαζί με τον συντάκτη της ιστοσελίδας μας Χρίστο Χρίστου).

Μόνο ο κύριος Λένον έφταιγε, μόνο αυτός έχει ευθύνες; «Μπορεί να μην είναι μόνο αυτός. Αν δεν είσαι εκεί μέσα στην ομάδα να βλέπεις και να ακούς δεν μπορείς να κρίνεις. Εγώ από έξω και όλος ο κόσμος από έξω, ο κάθε Ομονοιάτης και όχι μόνο βλέπει τον προπονητή, ποιους παίκτες χρησιμοποιεί και πως τους χρησιμοποιεί. Μπορεί αν υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν τα ξέρουμε. Δεν τα βλέπουμε για να ξέρουμε».
Πιστεύετε ότι έκανε λάθος διαχείριση του ρόστερ; «Ναι, διαχειρίστηκε λάθος το ρόστερ, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Θα δώσω ένα παράδειγμα, τον Λοίζο. Δεν μπόρεσε να τον κάνει να παίξει μπάλα, τον «έκαψε». Ο Λοίζος είναι απλά ένα παράδειγμα».
Για την επόμενη μέρα: «Πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα και να ξεκινήσουμε από την αρχή αν θέλουμε, που θέλουμε να πάμε μπροστά. Αλλάζουμε προπονητή και θα πρέπει και όλοι οι ποδοσφαιριστές να βγάλουν το 100% των δυνάμεων τους και να δείξουν στο νέο προπονητή τι αξίζουν».

Μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση και να υλοποιήσει η ομάδα τους στόχους της; «Μπορεί να ανατραπεί, γιατί όχι; Φτάνει να γίνουν οι πι σωστές επιλογές που μπορούν να γίνουν. Όπως είπα και πριν να μην γίνει λάθος από δω και μπρος».

Χρίστος Χρίστου