Το βαρύ 5-1 της προηγούμενης εβδομάδας από τη Νιούκαστλ σαν να… αφύπνισε τη Μπρέντφορντ, η οποία στο τελευταίο ματς απέναντι στη Μπράιτον θυμήθηκε τον καλό της εαυτό! Με τον Ιβάν Τόνεϊ να την παίρνει από το χεράκι με δυο γκολ, η ομάδα του Λονδίνου λύγισε τελικά τους αξιόμαχους Γλάρους με 2-0 και τους πλησίασε στο -1 στην 8η θέση της Premier League.
Οι γηπεδούχοι φρόντισαν να πάρουν προβάδισμα πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, όταν στο 27΄ο Ονιέκα έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Τόνεϊ με εκπληκτικό τακουνάκι νίκησε τον Σάντσες για το 1-0.
Η Μπράιτον προσπάθησε να αντιδράσει, σπατάλησε ευκαιρίες, αλλά ο Τόνεϊ φρόντισε να της κόψει τον αέρα στο 64΄. Αφού ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, ο… άχαστος Άγγλος ευστόχησε από την άσπρη βούλα για 2-0, κάνοντας το εντυπωσιακό 20/20 σε εκτελέσεις πέναλτι ως παίκτης της Μπρέντφορντ!
Οι Γλάροι – με βαριά πλέον ψυχολογία – συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, έκλεισαν τους Λονδρέζους στην περιοχή τους για το υπόλοιπο του αγώνα, όμως έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Ραγιά που κράτησε το μηδέν για την ομάδα του μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.