Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Radisson Blue στη Λάρνακα σήμερα το πρωί, δόθηκαν λεπτομέρειες για το 2ήμερο ολοήμερο φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Άγιος Λάζαρος και ο μικρός φίλος του Σάββας» στις 15-16 Οκτωβρίου, που διοργανώνει το «Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου», με αφορμή της εορτής διά την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου και Δικαίου Φίλου του Χριστού Λαζάρου του τετραημέρου.
Ο σκοπός του φεστιβάλ είναι η οικονομική ενίσχυση κοινωφελών Ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται κοινωνικά προσφέροντας υπηρεσίες φροντίδας,, εκπαίδευσης και υγείας προς τον συνάνθρωπο. Τη φετινή χρονιά, όλα τα έσοδα θα διατεθούν για ενίσχυση του Κέντρου ΑΜΕΑ Αγίου Λαζάρου και του Παιδογκολογικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου για τα παιδιά με καρκίνο.
Το φιλανθρωπικό φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου. Τη διάσκεψη τίμησαν ο Μητροπολίτης Κιτίου κ.κ Νεκτάριος, οι δήμαρχοι Λάρνακας και Δρομολαξιάς κι αρκετοί άλλοι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου η ώρα 17:30 θα γίνει η τελετή έναρξης με ρίψη αλεξιπτωτιστών, κατάρριψη του Ρεκόρ Γκίνες και Παραδοσιακή Βραδιά. Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου η ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του Φεστιβάλ. Δρομείς από το Σταυροβούνι και τον Τάφο του Αγίου Λαζάρου φτάνουν στο Περιβόλι. Ακολουθεί Gala Night με εισφορές και δημοπρασία. Καλλιτεχνική βραδιά με Μπάση, Κωνσταντίνα, Γιαννούλη, Χριστοφόρου και άλλους. Την ίδια μέρα μάλιστα, το παρών τους θα δώσουν οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Αμρ Ουάρντα!
Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι θα τελεστεί πρωινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί ανακομιδής λειψάνων Αγίου Λαζάρου.