Φουντώνει η φημολογία για τον Γκανέζο ποδοσφαιριστή. Το γεγονός ότι έπαιξε μόνο 55 λεπτά στο πρωτάθλημα και αυτά στο ματς με τον Άρη στο ΓΣΠ και από τότε, είτε είναι στον πάγκο, είτε εκτός αποστολής, δίνει αφορμή και αιτία για να λέει ο καθένας τα δικά του και να εξάγει συμπεράσματα.
Η επίσημη δικαιολογία από το ΑΠΟΕΛ, θέλει τον Σαρφό, να μένει εκτός αποστολής με την ΑΕΛ, λόγω ίωσης-γρίπης και αυτό επιβεβαιώθηκε από τον προπονητή.
Στους πρώτους δύο αγώνες με την Πάφος FC και την Ανόρθωση, ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού στον επαναληπτικό με τη Τζουργκάρτεν, ενώ με τον Ολυμπιακό έμεινε στον πάγκο, για λόγους τακτικής.
Η αντίδραση που προκλήθηκε για την απουσία του με την ΑΕΛ, προέκυψε επειδή δεν δηλώθηκε στους τραυματίες καθόλη τη βδομάδα. Προφανώς, η ίωση προέκυψε στην τελευταία προπόνηση και υποχρέωσε τον Σωφρόνη να τον κρατήσει εκτός αποστολής.
Αναφορικά με ότι άλλο λέγεται και διαδίδεται που έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του εκτός γηπέδου, είναι κάτι που δεν μπορεί κανένας να το επιβεβαιώσει ή και να το διαψεύσει.
Από την στιγμή που ο Σαρφό (όταν είναι υγιής) προπονείται κανονικά με την ομάδα, σημαίνει πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα.
Σημειώνεται επίσης, ότι ο ποδοσφαιριστής, διατηρεί σήμερα ένα αρκετά καλό συμβόλαιο, σε ότι αφορά τους οικονομικούς όρους, με το ΑΠΟΕΛ να του δίνει διπλάσια χρήματα, συγκριτικά με εκείνα που λάμβανε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.