Η ΑΕΛ στο ντεμπούτο Γιανέφσκι κατάφερε να μείνει όρθια στο ΓΣΠ και να φύγει με βαθμολογικό κέρδος. Από την αναμέτρηση οι γαλαζοκίτρινοι έχουν να κρατήσουν και θετικά και αρνητικά σημεία, με τον βαθμό όμως να θεωρείται κέρδος.
Το σημαντικότερο θετικό είναι ότι αυτή την φορά η ΑΕΛ παρουσιάστηκε με πλάνο στο παιχνίδι της και είδαμε ποδοσφαιριστές να ξέρουν ο καθένας τον ρόλο του μέσα στο γήπεδο. Δεν έτρεχαν άσκοπα και ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν. Υπήρξαν δε διαστήματα που κρατούσαν με ευκολία τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία του Μούριελ, δίνοντας την εντύπωση ότι κρατούσαν άνετα το ισόπαλο αποτέλεσμα. Η συνεργασία Τσιμπόλα και Ζντραβκόφσκι έχοντας κατά νου στο να αναχαιτίσουν περισσότερο ήταν από τα σημεία που ξεχώρισαν, όπως και η πολύ καλή εμφάνιση του Τεσέϊρα που μετά από καιρό επέστρεψε στις θετικές παρουσίες.
Πάμε και στα αρνητικά. Δεν μπόρεσε να απειλήσει παρά ελάχιστα και αυτό προς το τέλος του παιχνιδιού. Μπορεί αυτό να ήταν και μέρος του πλάνου, να «χτυπήσει» δηλαδή στο β’ μέρος. Όπως και να έχει οι γαλαζοκίτρινοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Η αργή ανάπτυξη είναι ένα ακόμα αρνητικό. Οπότε οι ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να φύγουν στην αντεπίθεση, η ταχύτητα… δεν υπήρξε ποτέ. Ενώ μπορούσαν να αλλάξουν το ματς με μια επαφή, η μπάλα περνούσε από δύο ή και περισσότερους παίκτες.
Προφανώς μετά από μια ισοπαλία στο ΓΣΠ και με το τι προηγήθηκε στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια φέρει την ΑΕΛ να φεύγει ικανοποιημένη με τον βαθμό. Αν και στο επόμενο παιχνίδι έχει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση τότε ίσως μπορέσει να διεκδικήσει πράγματα..

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν κρατάει μαγικό ραβδάκι ο Γιανέφσκι αλλά Τζιαλμά και Κάσα εξακολουθούν να είναι παραφωνίες στην ενδεκάδα της ΑΕΛ

Αριστείδου Μιχαήλ