Η Σοσιεδάδ πέρασε με ανατροπή στην ανατροπή και το επιβλητικό 5-3 από την έδρα της Χιρόνα, ανεβαίνοντας στην εξάδα της La Liga.
Είχε πετύχει επτά γκολ στις πρώτες έξι αγωνιστικές. Και μέσα σε ένα παιχνίδι, η Σοσιεδάδ σχεδόν τα… ισοφάρισε, παίρνοντας το διπλό στην έδρα της Χιρόνα μετά από τρομερό παιχνίδι με δύο ανατροπές (3-5).
Οι Βάσκοι πήραν το προβάδισμα με τον Σόρλοτ στο 8′, αλλά οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να γυρίσουν το ματς πριν καν συμπληρωθούν 30 λεπτά αγώνα, χάρη στα γκολ των Ρικέλμε (23′) και Μαρτίνεθ (27′). Ο Νορβηγός στράικερ της Ρεάλ, όμως, διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ στο 42′ και επανέφερε την ισορροπία πριν από την ανάπαυλα.

Το «χαοτικό» ματς συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους Καταλανούς να βρίσκουν νέο προβάδισμα στο 48′ χάρη στον Καστεγιάνος, ωστόσο, οι δυνάμεις τους κάπου εκεί σταμάτησαν. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο, η Σοσιεδάδ ανταπάντησε με Μέντεθ (66′) και Θουμπιμέντι (71′) και ο Τακεφούσα Κούμπο από ασίστ του Σόρλοθ έγραψε το τελικό 3-5 στο 85‘, στέλνοντας τη Σοσιεδάδ στην εξάδα με 13 βαθμούς.