Στον κόσμο του Χάαλαντ ζει η Premier League. Βασισμένη σε αυτόν είναι η Μάντσεστερ Σίτι! Και κάπως έτσι, ο Νορβηγός δικαιολογεί τον λόγο που θεωρείται ο καλύτερος σέντερ φορ τη δεδομένη χρονική στιγμή στον πλανήτη, έχοντας πλέον πετύχει και 3ο σερί χατ-τρικ σε εντός έδρας ματς. Πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ τα τελευταία 30 χρόνια στο «Νησί» από κανέναν.
Τον βλέπεις και αναρωτιέσαι πόσα ρεκόρ μπορεί να καταγράψει και σε κάθε παιχνίδι του, δίνει μία διαφορετική απάντηση. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος για τον Χάαλαντ. Και το ντέρμπι του Μάντσεστερ, αποτελεί για ακόμη μία φορά, μία χαρακτηριστική απόδειξη.
Σκόραρε με το κεφάλι, σκόραρε εν συνεχεία με το αριστερό και με τη μείωση του σκορ από τον Άντονι, ακολούθησε μία ιστορική στιγμή. Ο Χάαλαντ έκανε το 5-1 και το 3ο του διαδοχικό χατ-τρικ σε εντός έδρας ματς, είναι γεγονός.
Κανείς και ποτέ στα 30 χρόνια της Premier League δεν έχει πράξει κάτι ανάλογο! Συμπέρασμα; Είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με γκολ στα 4 πρώτα, δικά του, εκτός έδρας ματς, στην πρώτη του σεζόν στο πρωτάθλημα, είναι και ο πρώτος που σημειώνει 3 χατ-τρικ σε ισάριθμα εντός έδρας.