Το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Superleague, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός επιχειρεί νέο ξεκίνημα με τον Μίτσελ στον πάγκο του.
Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται η 6η αγωνιστική της Superleague, μετά το Λαμία-Λεβαδειακός (1-0) που άνοιξε την αυλαία το Σάββατο (1/10).
Πρώτο χρονικά παιχνίδι εκείνο του Αστέρα Τρίπολης με τον ΟΦΗ στο «Θ.Κολοκοτρώνης», στις 15:00 Οι Αρκάδες ψάχνουν ακόμα την πρώτη νίκη τους στη σεζόν και βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας πάντως εξαιρετική παράδοση απέναντι στους Κρητικούς εντός έδρας, αφού παραμένουν αήττητοι (6-4-0). Ο Ηρακλής Μεταξάς συνεχίζει να μην έχει στη διάθεσή του τους Μουνάφο και Σίτο. Μεγάλη η βαθμολογική ανάγκη και για τον ΟΦΗ που θέλει να δώσει συνέχεια στο σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τον Νίκο Νιόπλια να υπολογίζει ξανά στον Τοράλ, αλλά όχι και στους Νέιρα, Τσιλιανίδη.
Στις 16:00 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ατρόμητο, με τον Μίτσελ να επιστρέφει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο μετά από 7,5 χρόνια. Οι Πειραιώτες ψάχνουν ένα νέο ξεκίνημα, μετά τις τρεις απώλειες στις πέντε πρώτες αγωνιστικές που οδήγησαν τον Κορμπεράν στην απόλυση, έχοντας μείνει στο -7 από την κορυφή. Αρκετές απουσίες στην “πρώτη” του Ισπανού τεχνικού, εκτός βρίσκονται οι τραυματίες Μπα, Ρέτσος, Βατσλίκ, Χάμες και για αγωνιστικούς λόγους οι Ντε Λα Φουέντε, Κούντε, Μπόουλερ, αλλά για πρώτη φορά μπαίνουν στην αποστολή οι Μαρσέλο και Πασχαλάκης. Για τον Ατρόμητο απουσιάζουν οι Κλωναρίδης και Κεχρίντα.
Στις 19:30 ο Βόλος υποδέχεται τον Άρη στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο», με τις δύο ομάδες να προέρχονται από εξαιρετικά αποτελέσματα πριν τη διακοπή. Οι Θεσσαλοί είχαν πανηγυρίσει μία “καθαρή” νίκη επί του Ιωνικού που τους έφερε στην πρώτη εξάδα, ενώ οι Κίτρινοι είχαν κάνει τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Ολυμπιακό, στο ντεμπούτο του Πάρντιου. Εκτός ο Νοκέρ για τους γηπεδούχους, σημαντικές οι απουσίες των Μπράμπετς, Ντουκουρέ για τους Θεσσαλονικείς.
Το αποψινό πρόγραμμα κλείνει με το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας (21:30), ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να βγάλουν αντίδραση μετά το… σοκ στο Ηράκλειο όπου ισοφαρίστηκαν στο 103′ από τον ΟΦΗ, ώστε να πλησιάσουν στον πόντο τους Πράσινους. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει στους τραυματίες Τόμας και Κουλιεράκη. Το Τριφύλλι από την πλευρά του έρχεται από το εκκωφαντικό 5/5 που το διατηρεί μόνο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και ψάχνει την πρώτη νίκη στην Τούμπα μετά από πέντε χρόνια και εννιά αποτυχημένες προσπάθειες (0-3-6). Απών είναι ο τραυματίας Κώτσιρας.
Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα:
15:00 Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ
16:00 Ολυμπιακός – Ατρόμητος
19:30 Βόλος – Άρης
21:30 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός