ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ έμειναν στο ισόπαλο 0-0 στο ντέρμπι στο ΓΣΠ για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αποτέλεσμα το οποίο όπως φάνηκε και στο ματς, ικανοποιεί την ομάδα της Λεμεσού αλλά όχι τους γηπεδούχους.
Το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο συνολικά στο παιχνίδι, ήταν η ομάδα που έφτιαξε τις περισσότερες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί, με αποκορύφωμα τη φάση του Κβιλιτάια στο 71’. Η ΑΕΛ ήταν ακίνδυνη στο α’ ημίχρονο (δεν είχε καμία τελική), επιδίωξε πρωτίστως να κρατήσει το μηδέν παθητικό και στο μεγαλύτερο διάστημα του β’ μέρους (κάτι που κατάφερε) και βγήκε μπροστά στα τελευταία λεπτά. Το ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα τελικές έναντι δύο της ΑΕΛ (10-4 τα κόρνερ), κάτι που αποδεικνύει πως ήταν πιο απαιτητικό στο ματς, αλλά εν τέλει η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε να κρατήσει τον ένα βαθμό μέχρι το τέλος.
ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεπάκ (46′ Σούσιτς), Φεράρι, Κρέσπο, Καρώ, Κοσταντίνοφ, Σατσιάς (46′ Ντονγκαλά), Βιγιαφάνιες (74′ Ντάλσιο), Μαρκίνιος (74′ Εφραίμ), Δώνης (64′ Μπλουμ), Κβιλιτάια.
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Ντουμπραβάνου, Εφραίμ, Νταουσβίλι, Σούσιτς, Μπλουμ, Ηλία, Ντάλσιο, Θεοδώρου, Μούγιανιτς, Πολυκάρπου, Ντονγκαλά. 
ΑΕΛ: Μουριέλ, Φραντζής, Τζάλμα, Τεϊσέιρα, Κάσα (84′ Σάντος), Μπιλοβάρ, Ζντραβκόφσκι, Τσιμπόλα (88′ Κοντινέλα), Μιραλάς, Μακρής (46′ Μπεραχίνο), Τσέποβιτς (64′ Μιλιντσεάνου).
Στον πάγκο: Μίγκελ, Κυριάκου, Μπεραχίνο, Παπαφώτης, Σάντος, Παντελή, Ανδρέου, Μιλιντσεάνου, Πάβλοβιτς, Ζαμπού, Κοντινέλα, Σις.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσιμπόλα (3η), Μακρής, Τεϊσέιρα, Ζντραβκόφσκι (3η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΣΚΟΡΕΡ: –
ΘΕΑΤΕΣ: 9445 εισιτήρια
Διαιτητής: Prontera Alessandro
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Zufferli Luca
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

LIVE Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Έναρξη αγώνα.
8’ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, για το ΑΠΟΕΛ. Ο Δώνης μέσα στην περιοχή από πολύ καλή θέση έκανε το πλασέ, ο Μουριέλ απέκρουσε και ο Τεϊσέιρα έδιωξε σε κόρνερ.
14’ Κεφαλιά του Κρέσπο μετά από κόρνερ, απέκρουσε εύκολα ο Μουριέλ.
20’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες από πλάγια θέση στην περιοχή, μόλις έξω! Καλή φάση για το ΑΠΟΕΛ.
23’ Ο Κάσα πέφτει στην περιοχή, υποδεικνύεται πέναλτι για ανατροπή του από τον Καρώ αλλά ο α’ βοηθός υποδεικνύει οφσάιντ τον παίκτη της ΑΕΛ. Εξετάζεται από το VAR, δύσκολη φάση. Επικυρώνεται η απόφαση του βοηθού, Μιχάλη Σωτηρίου.
27’ Κίτρινη στον Τσιμπόλα γιατί ανέκοψε αντικανονικά τον Δώνη, στην προδιαγραφόμενη αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ. Συμπληρώνει τρεις ο παίκτης της ΑΕΛ.
34’ Εκτέλεση φάουλ από τον Σατσιά, έξω.
37’ Κίτρινη κάρτα στον Μακρή για φάουλ στον Τσεπάκ.
** Τρία λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 5-0 (3-0)
ΚΟΡΝΕΡ: 3-0
ΚΑΤΟΧΗ: 55-45%
ΣΧΟΛΙΟ: Μέτριο από πλευράς ποιότητας το πρώτο ημίχρονο στο ΓΣΠ. Το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο, πιο απαιτητικό στον αγωνιστικό χώρο, πιο επικίνδυνο δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Η ΑΕΛ ήταν εντελώς ακίνδυνη επιθετικά κι αυτό αντικατοπτρίζεται από τους αριθμούς, αφού δεν κατέγραψε ούτε και μία τελική και δεν κέρδισε κανένα κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο…

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46’ Αλλαγές για το ΑΠΟΕΛ. Σούσιτς και Ντονγκαλά στη θέση των Τσεπάκ και Σατσιά.
46′ Αλλαγή και για την ΑΕΛ. Ο Μπεραχίνο αντί του Μακρή.
50’ Σουτ από τον Δώνη, κόντραρε η μπάλα, κόρνερ…
58’ Κίτρινη στον Τεϊσέιρα για φάουλ στον Κβιλιτάια.
64’ Καλό σουτ του Δώνη, έξω. Πρώτη τελική προσπάθεια στο β’ ημίχρονο…
64’ Αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Μιλιντσεάνου στη θέση του Τσέποβιτς.
64’ Αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Ο Μπλουμ αντί του Δώνη.
71’ Τεράστια ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Κβιλιτάια απέφυγε τον Μπιλοβάρ, μπήκε στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Μουριέλ απέκρουσε σωτήρια!
74’ Αναγκαστική αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Ο Βιγιαφάνιες δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό, στη θέση του ο Ντάλσιο. Προχωρεί σε άλλη μία αλλαγή ο Αυγουστή, με τον Εφραίμ αντί του Μαρκίνιος.
80’ Κίτρινη στον Ζντραβκόφσκι για φάουλ στον Μπλουμ. Η 3η στο πρωτάθλημα.
81’ Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Κεφαλιά από τον Μπλουμ, άστοχη έξοδος από τον Μουριέλ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία!
84’ Αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Σάντος αντί του Κάσα.
88’ Τελευταία αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Κοντινέλα αντί του Τσιμπόλα.
90’ Ευκαιρία για την ΑΕΛ! Σουτ του Μιλιντσεάνου, η μπάλα κοντράρει, πήρε μία περίεργη τροχιά προς την εστία αλλά εν τέλει κατέληξε σε κόρνερ.
** Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.
90+1’ Νέα φάση για την ΑΕΛ. Μακρινό σουτ του Ζντραβκόφσκι, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπέλετς!
90+4’ Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ! Κεφαλιά από τον Κοσταντίνοφ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπλουμ, μόλις έξω!
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ!
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 10-2 (4-1)
ΚΟΡΝΕΡ: 10-4
ΚΑΤΟΧΗ: 54-46%

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ