Πέρασαν κιόλας επτά χρόνια από τότε που η Ανόρθωση, μετά τα πάρα πολλά προβλήματα που της είχε δημιουργήσει ο ξεριζωμός, επανήλθε στα καλαθοσφαιρικά πράγματα του τόπου μας.

Συνέντευξη στον Μάριο Πολυδώρου

Ήταν μια επαναδραστηριοποίηση, που δεν έμοιαζε με τις άλλες, όταν τότε, πρώτα από αυτήν την ιστοσελίδα (balla), είχε αποκαλυφθεί το γεγονός (Σεπτέμβριος 2016), αλλά η διαφορά, έγκειτο στο γεγονός ότι η επάνοδος εκείνη, δεν έγινε με τα… μούτρα, αλλά με σύνεση και υπομονή και ανάγλυφα, μεταφράζεται στα παρακάτω λόγια:

«Ένα σπίτι, για να κτισθεί σωστά, το κτίσιμο αρχίζει από το έδαφος και όχι από το ταβάνι»!

Λόγια, του πρωτεργάτη και προέδρου της καλαθοσφαιρικής Ανόρθωσης, Αντώνη Μικελλίδη, τα οποία είχε τονίσει τότε και αυτό που εννοούσε, ήταν όπως η απαρχή γίνει με τη δημιουργία μίνι ομάδων και με το πλήρωμα του χρόνου, να έφθανε ως την επάνοδο και της Ανδρικής ομάδας, κάτι που συνέβη το 2019, με το ξεκίνημα, να γίνεται από τη Β2.

Ο Αντώνης Μικελλίδης, είναι ο σημερινός φιλοξενούμενος της ιστοσελίδας μας σε μια συνέντευξη εφ` όλης της ύλης, για την ομάδα του, την Ανόρθωση.

Επτά χρόνια μετά την επάνοδο της Ανόρθωσης και τη στιγμή που η «ναυαρχίδα» των τμημάτων που διαθέτει η «κυρία», δηλαδή η Ανδρική ομάδα, σε λίγες μέρες, μπαίνει στη μάχη της κατηγορίας των μεγάλων, όπου θα αγωνισθεί για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, μιλάει και για την Ανδρική ομάδα, όπως και για τη Γυναικεία, για τα Αναπτυξιακά τμήματα, όπως βέβαια και για τους συνεργάτες του και για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ανδρική ομάδα: «Ατυχίες και… αχαρτογράφητα νερά»

Το πρώτο ερώτημα που τέθηκε στον Αντώνη Μικελλίδη, αφορούσε την Ανδρική ομάδα και την πορεία της κατά την περασμένη χρονιά:  

«Ήταν μια χρονιά για την οποία πολύ σωστά, ο διευθυντής της ομάδας μας, το δεξί μου χέρι, ο Σάκης Πασσάς, είπε ότι τα… νερά ήταν αχαρτογράφητα! Παρόλα αυτά, πετύχαμε στο βασικό στόχο, που ήταν η είσοδος στα πλέι-οφ, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει πολύ ψηλότερα στη βαθμολογία, από την 8η θέση, αν δεν είχαμε τόσες πολλές ατυχίες, ειδικά στη θέση του ξένου σέντερ.

Επίσης, η πορεία μας στο Κύπελλο θα μπορούσε να έφθανε ακόμα και ως τον τελικό, αλλά δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας, καθώς το παιχνίδι της προημιτελικής φάσης με την ΑΕΛ, χάθηκε στις λεπτομέρειες και όπως εξελίχθηκε, το κέρδισε η πιο τυχερή ομάδα».

Ανδρική ομάδα: «Το παραπάνω βήμα»

Ερωτηθείς για τη φετινή χρονιά, ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, ανέφερε τα εξής:

«Περνώντας τώρα στη φετινή χρονιά, πιστεύω ότι έγιναν οι σωστές κινήσεις, ούτως ώστε να παρουσιάσουμε μιαν πιο ενισχυμένη ομάδα, με περισσότερες απαιτήσεις, ανταγωνιστική, αλλά και πιο έμπειρη, σε σχέση με την περασμένη χρονιά, σε όλους τους τομείς.

Στόχος μας, είναι να κάνουμε το παραπάνω βήμα και όταν λέω, βήμα, δεν εννοώ, αντί για την 8η να τερματίσουμε στην 7η ή στην 6η θέση, αλλά ακόμα ψηλότερα»!

Ανδρική ομάδα: «Οζπροπονητής μας, δημιουργεί»

Όταν η Ανόρθωση, επανήλθε στην 1η κατηγορία, προέβη σε μιαν κίνηση, που παρόμοια της, είναι αμφίβολο αν έχει ξαναγίνει! Υπάρχουν συμβόλαια προπονητών, διετούς διάρκειας, αλλά τριετούς, είναι αμφίβολο, επαναλαμβάνεται, αν ξανάγινε.

Ο Αντώνης Μικελλίδης, ρωτήθηκε λοιπόν για την τεχνική ηγεσία της ομάδας του:

«Ο Βασίλης Χρυσαλάς, είναι ένας νεαρός και ταλαντούχος προπονητής, που όλη τη μέρα, ασχολείται με την καλαθόσφαιρα! Ήλθε από την Ελλάδα, ανέλαβε αναπτυξιακά τμήματα και όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, του εμπιστευθήκαμε την Ανδρική ομάδα. Έχοντας τη στήριξη μας, την ανέβασε μέσα σε δυο χρόνια, από τη Β2` στην 1η κατηγορία.

Τότε ήταν που πήραμε την απόφαση να του προτείνουμε τριετές συμβόλαιο, ούτως ώστε, να έχει όλο το χρόνο, να δημιουργήσει, να βάλει τη δική του σφραγίδα, καθώς μέρα με τη μέρα, γίνεται και πιο έμπειρος και πιστεύω ότι κατά την ερχόμενη χρονιά, αυτό θα αποδειχθεί».

Ανδρική ομάδα: «Στήριξη στους βοηθούς του»

Στη συνέχεια, έγινε αναφορά στους βοηθούς του Βασίλη Χρυσαλά:

«Πρέπει να αναφερθώ και στους δυο βοηθούς του, Γιώργο Νικολάου, Νίκο Αγγελίδη, δυο ταλαντούχοι και εργατικοί νεαροί προπονητές που ήδη δουλεύουν στα Αναπτυξιακά της ομάδας μας, γεγονός που κρατάει δεσμό, ανάμεσα στην Ανδρική και στο Αναπτυξιακό μας κλιμάκιο.

Η διοίκηση της Ανόρθωσης, στηρίζει τους προπονητές της, καθώς ένα επιπλέον κριτήριο που οδηγεί στις επιλογές μας, δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Είναι και το ανθρωπιστικό, δηλαδή η επικοινωνία με τους παίκτες τους».

Ανόρθωση και κόσμος: «Τον θέλουμε δίπλα μας, χωρίς αναβολή»!

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, είχε προβεί σε κάποιες δηλώσεις, για τον κόσμο της «κυρίας», ζητώντας τη στήριξη του. Τον ρωτήσαμε σχετικά και μας απάντησε ως εξής:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Στην Ανόρθωση, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, ούτως ώστε να οδηγήσουμε την ομάδα μας, σε μεγάλες επιτυχίες, μεγαλύτερες από την πρώτη της εποχή, που τελείωσε το 1978, λόγω των προβλημάτων που μας δημιούργησε η Τουρκική εισβολή και η κατοχή της πόλης μας…

Αυτό, πρέπει να το νιώσει για τα καλά ο κόσμος της Ανόρθωσης, όπου και αν βρίσκεται ή και αν ακόμα, με οτιδήποτε άλλο ασχολείται!

Καλώ το μεγάλο κόσμο της Ανόρθωσης, να σταθεί δίπλα μας, χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη, ή αναβολή και να αποτελέσει για μας, τη βάση για την έξτρα ώθηση που θέλουμε να κάνουμε και να είναι βέβαιος, ότι εμείς, θα κάνουμε το παν, για να του χαρίσουμε μοναδικές στιγμές, τουλάχιστον όμοιες, σαν αυτές που κατά καιρούς, του έχουν χαρίσει, αλλά τμήματα της Ανόρθωσης»!

Γυναικεία ομάδα: «Ανανέωση και εμπιστοσύνη»

Αλλαγή θέματος, με τον πρόεδρο της Ανόρθωσης, να απαντάει στο ερώτημα για τη Γυναικεία ομάδα, στην οποία φέτος, παρατηρήθηκε μια βαθιά ανανέωση:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Αρχίζοντας από την περσινή χρονιά, οι ατυχίες είχαν χτυπήσει και τη Γυναικεία ομάδα, κυρίως λόγω των τραυματισμών της ξένης μας παίκτριας, της Ντέλβα, σε σημείο που είχαμε αναγκαστεί να αγωνισθούμε στα ημιτελικά των πλέι-οφ, χωρίς ξένη παίκτρια.

Το καλοκαίρι, επιχειρήθηκε μια βαθιά τομή στην ομάδα, με είσοδο σε αυτήν, αρκετών νεαρών παικτριών, καθώς και την επιλογή της Δωρίνας Ιωαννίδου, για το πόστο της τεχνικής ηγεσίας.

Η Δωρίνα, έχει πλέον αρκετές παραστάσεις από τα Αναπτυξιακά κλιμάκια και βάση αυτού, είναι η πλέον κατάλληλη, για να οδηγήσει τη Γυναικεία ομάδα, σε νέες επιτυχίες, κτίζοντας από τη βάση και απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη μας».

Αναπτυξιακά: «Κανένα παιδί δεν είναι ορφανό»

Μόλις ο Αντώνης Μικελλίδης, άκουσε τη λέξη «αναπτυξιακό», μας παρέπεμψε σε μιαν παλιότερη του δήλωση! Ότι στην Ανόρθωση, κανένα παιδί δεν είναι ορφανό και πιο αναλυτικά, ανέφερε τα ακόλουθα:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Θα μπορούσαμε να επανερχόμασταν στα καλαθοσφαιρικά δρώμενα, δημιουργώντας ξανά, την Ανδρική ομάδα. Όμως, το λογικό, ήταν να ξεκινούσαμε από την Ανάπτυξη και αυτό κάναμε.

Τα αποτελέσματα της δουλειάς που άρχισε από τότε, ήδη φάνηκαν και ως παράδειγμα, αναφέρω τον Αλέξανδρο Ασωνίτη, που ανδρώθηκε στα Αναπτυξιακά μας και τώρα, είναι βασικό στέλεχος της Ανδρικής μας ομάδας. Επίσης στην Ανδρική ομάδα είχαν προωθηθεί, ο Φάνης Βύρωνος και άλλα παιδιά μας, όπως οι Μαρκ Μπούτρος, Δημήτρη Πόλτου, Βασίλη Σιάντος.

Το ίδιο, θα φανεί φέτος και στη Γυναικεία ομάδα, όπου θα αγωνίζονται παίκτριες, προερχόμενες από τα Αναπτυξιακά μας κλιμάκια και εδώ, πρέπει να σημειώσω το όνομα της Μπιάνκας Ιωάννου, που πήρε πλήρη σπουδαστική υποτροφία για τις ΗΠΑ.

Στην Ανόρθωση, κανένα παιδί δεν είναι ορφανό! Αυτό, είναι κάτι που το νιώθουμε κάθε φορά που πάμε στο γήπεδο για να τα δούμε και η ευχαρίστηση μας, είναι η ανταπόδοση που λαμβάνουμε, μέσα από τα καλά λόγια, που ακούμε από τα ίδια μας τα παιδιά.

Εδώ θα πρέπει να προσθέσω ότι, οι προπονητές μας κάνουν θαυμάσια δουλειά σε αυτό το κομμάτι και μέσα από την κάθε προπόνηση μας δικαιώνουν, για την επιλογή μας προς τα πρόσωπα και τις ικανότητες τους»!

Διοίκηση / Λειτουργία: «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου»

Εμπνευσμένη από την παλιά κινηματογραφική επιτυχία, «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου», ήταν η ατάκα του Αντώνη Μικελλίδη, όταν η τελευταία ερώτηση που του τέθηκε, αφορούσε τους συνεργάτες του:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Αυτήν τη στιγμή, στην Ανόρθωση εργάζονται πάνω από 15 άτομα! Είναι… όλοι οι άνθρωποι του προέδρου, αυτά τα άτομα, για τα οποία, έγιναν προσεγμένες επιλογές γιατί στο πλευρό μου, πάντα ήθελα να έχω και έχω, ανθρώπους, ανιδιοτελείς, εργατικούς και ειλικρινείς!

Η ενότητα είναι το μεγάλο μας όπλο και πάνω σε αυτό, ειδική αναφορά θα ήθελα να κάνω, στον διευθυντή της ομάδας μας, τον Σάκη Πασσά, έναν άνθρωπο που πονάει την Ανόρθωση, καθότι καταγόμενος, όπως και εγώ, από την Αμμόχωστο.

Ο Σάκης, είναι ένας ακούραστος εργάτης της ιδέας που ονομάζεται Ανόρθωση και είναι χάρη σε αυτόν, που όλα τα τμήματα μας, συνεργάζονται τόσο αρμονικά»!