Αντώνης Μικελλίδης: «Ο κόσμος της Ανόρθωσης να μας δώσει την έξτρα ώθηση»!

Πέρασαν κιόλας επτά χρόνια από τότε που η Ανόρθωση, μετά τα πάρα πολλά προβλήματα που της είχε δημιουργήσει ο ξεριζωμός, επανήλθε στα καλαθοσφαιρικά πράγματα του τόπου μας.

Συνέντευξη στον Μάριο Πολυδώρου

Ήταν μια επαναδραστηριοποίηση, που δεν έμοιαζε με τις άλλες, όταν τότε, πρώτα από αυτήν την ιστοσελίδα (balla), είχε αποκαλυφθεί το γεγονός (Σεπτέμβριος 2016), αλλά η διαφορά, έγκειτο στο γεγονός ότι η επάνοδος εκείνη, δεν έγινε με τα… μούτρα, αλλά με σύνεση και υπομονή και ανάγλυφα, μεταφράζεται στα παρακάτω λόγια:

«Ένα σπίτι, για να κτισθεί σωστά, το κτίσιμο αρχίζει από το έδαφος και όχι από το ταβάνι»!

Λόγια, του πρωτεργάτη και προέδρου της καλαθοσφαιρικής Ανόρθωσης, Αντώνη Μικελλίδη, τα οποία είχε τονίσει τότε και αυτό που εννοούσε, ήταν όπως η απαρχή γίνει με τη δημιουργία μίνι ομάδων και με το πλήρωμα του χρόνου, να έφθανε ως την επάνοδο και της Ανδρικής ομάδας, κάτι που συνέβη το 2019, με το ξεκίνημα, να γίνεται από τη Β2.

Ο Αντώνης Μικελλίδης, είναι ο σημερινός φιλοξενούμενος της ιστοσελίδας μας σε μια συνέντευξη εφ` όλης της ύλης, για την ομάδα του, την Ανόρθωση.

Επτά χρόνια μετά την επάνοδο της Ανόρθωσης και τη στιγμή που η «ναυαρχίδα» των τμημάτων που διαθέτει η «κυρία», δηλαδή η Ανδρική ομάδα, σε λίγες μέρες, μπαίνει στη μάχη της κατηγορίας των μεγάλων, όπου θα αγωνισθεί για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, μιλάει και για την Ανδρική ομάδα, όπως και για τη Γυναικεία, για τα Αναπτυξιακά τμήματα, όπως βέβαια και για τους συνεργάτες του και για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ανδρική ομάδα: «Ατυχίες και… αχαρτογράφητα νερά»

Το πρώτο ερώτημα που τέθηκε στον Αντώνη Μικελλίδη, αφορούσε την Ανδρική ομάδα και την πορεία της κατά την περασμένη χρονιά:  

«Ήταν μια χρονιά για την οποία πολύ σωστά, ο διευθυντής της ομάδας μας, το δεξί μου χέρι, ο Σάκης Πασσάς, είπε ότι τα… νερά ήταν αχαρτογράφητα! Παρόλα αυτά, πετύχαμε στο βασικό στόχο, που ήταν η είσοδος στα πλέι-οφ, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει πολύ ψηλότερα στη βαθμολογία, από την 8η θέση, αν δεν είχαμε τόσες πολλές ατυχίες, ειδικά στη θέση του ξένου σέντερ.

Επίσης, η πορεία μας στο Κύπελλο θα μπορούσε να έφθανε ακόμα και ως τον τελικό, αλλά δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας, καθώς το παιχνίδι της προημιτελικής φάσης με την ΑΕΛ, χάθηκε στις λεπτομέρειες και όπως εξελίχθηκε, το κέρδισε η πιο τυχερή ομάδα».

Ανδρική ομάδα: «Το παραπάνω βήμα»

Ερωτηθείς για τη φετινή χρονιά, ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, ανέφερε τα εξής:

«Περνώντας τώρα στη φετινή χρονιά, πιστεύω ότι έγιναν οι σωστές κινήσεις, ούτως ώστε να παρουσιάσουμε μιαν πιο ενισχυμένη ομάδα, με περισσότερες απαιτήσεις, ανταγωνιστική, αλλά και πιο έμπειρη, σε σχέση με την περασμένη χρονιά, σε όλους τους τομείς.

Στόχος μας, είναι να κάνουμε το παραπάνω βήμα και όταν λέω, βήμα, δεν εννοώ, αντί για την 8η να τερματίσουμε στην 7η ή στην 6η θέση, αλλά ακόμα ψηλότερα»!

Ανδρική ομάδα: «Οζπροπονητής μας, δημιουργεί»

Όταν η Ανόρθωση, επανήλθε στην 1η κατηγορία, προέβη σε μιαν κίνηση, που παρόμοια της, είναι αμφίβολο αν έχει ξαναγίνει! Υπάρχουν συμβόλαια προπονητών, διετούς διάρκειας, αλλά τριετούς, είναι αμφίβολο, επαναλαμβάνεται, αν ξανάγινε.

Ο Αντώνης Μικελλίδης, ρωτήθηκε λοιπόν για την τεχνική ηγεσία της ομάδας του:

«Ο Βασίλης Χρυσαλάς, είναι ένας νεαρός και ταλαντούχος προπονητής, που όλη τη μέρα, ασχολείται με την καλαθόσφαιρα! Ήλθε από την Ελλάδα, ανέλαβε αναπτυξιακά τμήματα και όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, του εμπιστευθήκαμε την Ανδρική ομάδα. Έχοντας τη στήριξη μας, την ανέβασε μέσα σε δυο χρόνια, από τη Β2` στην 1η κατηγορία.

Τότε ήταν που πήραμε την απόφαση να του προτείνουμε τριετές συμβόλαιο, ούτως ώστε, να έχει όλο το χρόνο, να δημιουργήσει, να βάλει τη δική του σφραγίδα, καθώς μέρα με τη μέρα, γίνεται και πιο έμπειρος και πιστεύω ότι κατά την ερχόμενη χρονιά, αυτό θα αποδειχθεί».

Ανδρική ομάδα: «Στήριξη στους βοηθούς του»

Στη συνέχεια, έγινε αναφορά στους βοηθούς του Βασίλη Χρυσαλά:

«Πρέπει να αναφερθώ και στους δυο βοηθούς του, Γιώργο Νικολάου, Νίκο Αγγελίδη, δυο ταλαντούχοι και εργατικοί νεαροί προπονητές που ήδη δουλεύουν στα Αναπτυξιακά της ομάδας μας, γεγονός που κρατάει δεσμό, ανάμεσα στην Ανδρική και στο Αναπτυξιακό μας κλιμάκιο.

Η διοίκηση της Ανόρθωσης, στηρίζει τους προπονητές της, καθώς ένα επιπλέον κριτήριο που οδηγεί στις επιλογές μας, δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Είναι και το ανθρωπιστικό, δηλαδή η επικοινωνία με τους παίκτες τους».

Ανόρθωση και κόσμος: «Τον θέλουμε δίπλα μας, χωρίς αναβολή»!

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, είχε προβεί σε κάποιες δηλώσεις, για τον κόσμο της «κυρίας», ζητώντας τη στήριξη του. Τον ρωτήσαμε σχετικά και μας απάντησε ως εξής:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Στην Ανόρθωση, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, ούτως ώστε να οδηγήσουμε την ομάδα μας, σε μεγάλες επιτυχίες, μεγαλύτερες από την πρώτη της εποχή, που τελείωσε το 1978, λόγω των προβλημάτων που μας δημιούργησε η Τουρκική εισβολή και η κατοχή της πόλης μας…

Αυτό, πρέπει να το νιώσει για τα καλά ο κόσμος της Ανόρθωσης, όπου και αν βρίσκεται ή και αν ακόμα, με οτιδήποτε άλλο ασχολείται!

Καλώ το μεγάλο κόσμο της Ανόρθωσης, να σταθεί δίπλα μας, χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη, ή αναβολή και να αποτελέσει για μας, τη βάση για την έξτρα ώθηση που θέλουμε να κάνουμε και να είναι βέβαιος, ότι εμείς, θα κάνουμε το παν, για να του χαρίσουμε μοναδικές στιγμές, τουλάχιστον όμοιες, σαν αυτές που κατά καιρούς, του έχουν χαρίσει, αλλά τμήματα της Ανόρθωσης»!

Γυναικεία ομάδα: «Ανανέωση και εμπιστοσύνη»

Αλλαγή θέματος, με τον πρόεδρο της Ανόρθωσης, να απαντάει στο ερώτημα για τη Γυναικεία ομάδα, στην οποία φέτος, παρατηρήθηκε μια βαθιά ανανέωση:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Αρχίζοντας από την περσινή χρονιά, οι ατυχίες είχαν χτυπήσει και τη Γυναικεία ομάδα, κυρίως λόγω των τραυματισμών της ξένης μας παίκτριας, της Ντέλβα, σε σημείο που είχαμε αναγκαστεί να αγωνισθούμε στα ημιτελικά των πλέι-οφ, χωρίς ξένη παίκτρια.

Το καλοκαίρι, επιχειρήθηκε μια βαθιά τομή στην ομάδα, με είσοδο σε αυτήν, αρκετών νεαρών παικτριών, καθώς και την επιλογή της Δωρίνας Ιωαννίδου, για το πόστο της τεχνικής ηγεσίας.

Η Δωρίνα, έχει πλέον αρκετές παραστάσεις από τα Αναπτυξιακά κλιμάκια και βάση αυτού, είναι η πλέον κατάλληλη, για να οδηγήσει τη Γυναικεία ομάδα, σε νέες επιτυχίες, κτίζοντας από τη βάση και απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη μας».

Αναπτυξιακά: «Κανένα παιδί δεν είναι ορφανό»

Μόλις ο Αντώνης Μικελλίδης, άκουσε τη λέξη «αναπτυξιακό», μας παρέπεμψε σε μιαν παλιότερη του δήλωση! Ότι στην Ανόρθωση, κανένα παιδί δεν είναι ορφανό και πιο αναλυτικά, ανέφερε τα ακόλουθα:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Θα μπορούσαμε να επανερχόμασταν στα καλαθοσφαιρικά δρώμενα, δημιουργώντας ξανά, την Ανδρική ομάδα. Όμως, το λογικό, ήταν να ξεκινούσαμε από την Ανάπτυξη και αυτό κάναμε.

Τα αποτελέσματα της δουλειάς που άρχισε από τότε, ήδη φάνηκαν και ως παράδειγμα, αναφέρω τον Αλέξανδρο Ασωνίτη, που ανδρώθηκε στα Αναπτυξιακά μας και τώρα, είναι βασικό στέλεχος της Ανδρικής μας ομάδας. Επίσης στην Ανδρική ομάδα είχαν προωθηθεί, ο Φάνης Βύρωνος και άλλα παιδιά μας, όπως οι Μαρκ Μπούτρος, Δημήτρη Πόλτου, Βασίλη Σιάντος.

Το ίδιο, θα φανεί φέτος και στη Γυναικεία ομάδα, όπου θα αγωνίζονται παίκτριες, προερχόμενες από τα Αναπτυξιακά μας κλιμάκια και εδώ, πρέπει να σημειώσω το όνομα της Μπιάνκας Ιωάννου, που πήρε πλήρη σπουδαστική υποτροφία για τις ΗΠΑ.

Στην Ανόρθωση, κανένα παιδί δεν είναι ορφανό! Αυτό, είναι κάτι που το νιώθουμε κάθε φορά που πάμε στο γήπεδο για να τα δούμε και η ευχαρίστηση μας, είναι η ανταπόδοση που λαμβάνουμε, μέσα από τα καλά λόγια, που ακούμε από τα ίδια μας τα παιδιά.

Εδώ θα πρέπει να προσθέσω ότι, οι προπονητές μας κάνουν θαυμάσια δουλειά σε αυτό το κομμάτι και μέσα από την κάθε προπόνηση μας δικαιώνουν, για την επιλογή μας προς τα πρόσωπα και τις ικανότητες τους»!

Διοίκηση / Λειτουργία: «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου»

Εμπνευσμένη από την παλιά κινηματογραφική επιτυχία, «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου», ήταν η ατάκα του Αντώνη Μικελλίδη, όταν η τελευταία ερώτηση που του τέθηκε, αφορούσε τους συνεργάτες του:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Αυτήν τη στιγμή, στην Ανόρθωση εργάζονται πάνω από 15 άτομα! Είναι… όλοι οι άνθρωποι του προέδρου, αυτά τα άτομα, για τα οποία, έγιναν προσεγμένες επιλογές γιατί στο πλευρό μου, πάντα ήθελα να έχω και έχω, ανθρώπους, ανιδιοτελείς, εργατικούς και ειλικρινείς!

Η ενότητα είναι το μεγάλο μας όπλο και πάνω σε αυτό, ειδική αναφορά θα ήθελα να κάνω, στον διευθυντή της ομάδας μας, τον Σάκη Πασσά, έναν άνθρωπο που πονάει την Ανόρθωση, καθότι καταγόμενος, όπως και εγώ, από την Αμμόχωστο.

Ο Σάκης, είναι ένας ακούραστος εργάτης της ιδέας που ονομάζεται Ανόρθωση και είναι χάρη σε αυτόν, που όλα τα τμήματα μας, συνεργάζονται τόσο αρμονικά»!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπέρ της αποδοχής της αναπομπής 15 βουλευτές, και κατά 37…

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε την αναπομπή του Προέδρου...

ΠΑΟ για ΟΑΚΑ: «Κάποιος προσπαθεί να καταστρέψει τη συμφωνία, ως εδώ»!

Ανακοίνωση με... καρφιά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το θέμα...

«Γι’ αυτό έχει τον πρώτο λόγο η Βραζιλία»! (BINTEO)

Έθεσε πρώτο φαβορί τη Βραζιλία για κατάκτηση του Παγκοσμίου...

ΣΑΝ…ΑΡΧΗΓΟΣ!

Έτσι αγωνίζεται και έτσι προπονείται ο Γιώργος Εφραίμ, από...

«Ο Νεϊμάρ θα επικρατήσει του Μέσι…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την άποψη του πως ο Νεϊμάρ θα επικρατήσει του...

Μόνο με διαρκείας στο ντέρμπι… (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Ενημέρωση από τον Απόλλωνα για το θέμα των εισιτηρίων...

Συνολικά 51 στο όριο!

Λίγο πριν να μπούμε στην 13η στροφή του πρωταθλήματος,...

Χωρίς Κακόριν στο ντέρμπι!

Με μία μεγάλη απουσία θα πάει ο Άρης στο...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ!

Απολαύστε την Άννα Ραΐκοβιτς.Αυτή είναι η πέτρα του σκανδάλου,...

Τούχελ για Εθνική Γερμανίας…

Αβέβαιο είναι το μέλλον του Χάνσι Φλικ στον πάγκο...

Φουλάρουν για Ολυμπιακό! (ΦΩΤΟΣ)

Δείτε φωτογραφίες από την πρωινή προπόνηση της Πάφος FC...

To πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα Κοριτσιών Κ-15 Leopards!

Με τις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σάββατο...

Τα δάκρυα του Πελέ που… ξόρκισαν το φάντασμα της Ουρουγουάης! (BINTEO)

29 Ιουνίου 1958. Η μέρα που η Βραζιλία αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια...

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ-ΝΕΟ

Λέτε να αλλάξει το σκηνικό στο χώρο των διαιτητών,...

Νέο «όχι» της ΚΟΠ σε Αστυνομία! (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Η Αστυνομία απέστειλε ως γνωστόν νέα επιστολή στην ΚΟΠ,...

Έρευνα για τέσσερα κακουργήματα για πάτερ Αντώνιο και άλλους 10!

Υπό ασφυκτικό εισαγγελικό κλοιό βρίσκεται πλέον ο πατέρας Αντώνιος και δέκα ακόμη πρόσωπα,...

«Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, επιθυμεί επαναφορά όλων των διαιτητών στο Σ.Δ.Κ»

Aνακοίνωση από τον ΣΔΚ σχετικά με τη συνάντηση με...

ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΓΓΙΖΕΙ;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν διαβάζω, δεν ξέρω την...

«Χρωστάμε έναν μήνα διακοπές στον Λουκάκου»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κροατία με πολύ άγχος πέρασε στους «16» του...

«Η σύμβαση εταιρείας-σωματείου και η νίκη στο ντέρμπι…»

Όλα όσα είπε ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΛ, Πλουτής...

ΒΓΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ;

Η περιβόητη φάση πριν το 2-1 της Ιαπωνίας με...

Ποιός θα…παίξει αριστερά στην άμυνα;

Ποιος θα πάρει θεση αριστερά στην άμυνα. Μεγάλος και...

«Θα υπάρχει μια μεγάλη αδικία…»

Για τον αγώνα με τον Άρη και την επιστολή...

ΚΟΠ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πάλι στο προσκήνιο, το θέμα που θέτει η αστυνομία...

«Ντροπή και καταστροφή»! (ΦΩΤΟΣ)

Πρώτο θέμα, με σκληρούς τίτλους, είναι στην Γερμανία ο...

«Διαφωνούμε με την Αστυνομία…»

Τη θέση της Πάφος FC για την εισήγηση της...

«Ευχαριστώ Κατάρ…»

Την Περασμένη Τετάρτη, σήμανε νέος «συναγερμός» για την κατάσταση...

ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ…

Έτσι χαρακτήρισε, τις δηλώσεις Φλορέσκου, ο εκπρόσωπος τύπου του...

ΑΝΔΡΕΟΥ: «Η ίδια η ΚΟΠ πρέπει να ασχοληθεί με το άρθρο 73 δ…»

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, παραχώρησε δηλώσεις...

Τα εισιτήρια για το (νέο) ματς με Καρμιώτισσα…

Ενημέρωση από την Ομόνοια για την προπώληση των εισιτηρίων...

Χρόνια πολλά, πρόεδρε!

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Άντρος Καραπατάκης γιορτάζει σήμερα 2...

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 11 θάνατοι και 4.011 κρούσματα την τελευταία βδομάδα…

Τα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 για την εβδομάδα...

«Αυτό που μας χαλά και οι…αστειότητες»!

Για τον επικείμενο αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα κι...

ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΕΣ…

Γιούστε και Ζελάγια, βρέθηκαν αντίπαλοι στο Ομόνοια-Καρμιώτισσα. Καλοί φίλοι,...

Λήγει σήμερα (2/12) η προθεσμία του πάτερ Αντώνιου να εγκαταλείψει την «Κιβωτό»…

Τίτλοι τέλους μπαίνουν στη θητεία του πατέρα Αντώνιου στο «τιμόνι» της...

Περνάει από MRI ο Κατσανίκλιτς…

Ο Αλεξάντερ Κατσανίκλιτς ζήτησε αλλαγή στο χθεσινό φιλικό της...

Σύλληψη 17χρονου στη Λεμεσό για υπόθεση κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών…

Κάνναβη και χρηματικό ποσό φέρεται να εντόπισε η Αστυνομία...

Μποναμάς για αστυνομικούς – πυροσβέστες με αναβάθμιση κλιμάκων

Γράφει ο Καλλίνικος Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς για 4,500 Αστυνομικούς και Πυροσβέστες,...

Η παρέμβαση της Αστυνομίας απέτρεψε τη διάρρηξη χρυσοχοείου στην Πάφο!

Άγνωστα πρόσωπα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν χρυσοχοείο στην Πάφο, αλλά στο...

Sold out οι ΑΕΛίστες!

Έγινε το αναμενόμενο, με τους φίλους της ΑΕΛ να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μπλούζα του Λιονέλ Μέσι και το βίντεο που… κολάζει! (ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με το Μουντιάλ να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και την Αργεντινή...

«Ερωτικό σκάνδαλο» με πρωταγωνιστή τον Βλάχοβιτς!

Όσοι έχουν παρακολουθήσει τους δύο (μέχρι στιγμής) αγώνες της...

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΖΟΥΜΠΑ: «Ας κρατήσουμε ότι έγιναν κάποιες επαφές»!

Ο Τόνης Αντωνίου, τεχνικός διευθυντής με δηλώσεις του στον...

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ;

Η ομάδα…πετάει στο γήπεδο, αλλά η ανάγκη ανεύρεσης ατόμου...

Σκάνδαλο με το ακυρωθέν γκολ της Γαλλίας! (BINTEO)

Το γκολ της Γαλλίας στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με...

Παναθηναϊκός του Ιβάν ανεξάρτητα από πρόσωπα!

Ο Παναθηναϊκός έχει... εθιστεί στις νίκες και στο πρώτο...

Ομόνοια 2-1 Καρμιώτισσα: Δυσκολεύτηκε αλλά…πέρασε! (ΦΩΤΟΣ)

Δίχως να εντυπωσιάσει, η Ομόνοια κατάφερε να επικρατήσει της...

Η πορεία της ομάδας…δελεάζει και υποχρεώνει τη διοίκηση!

Ενώ στον Αρχάγγελο, μετρούν αντίστροφα για τη νέα δοκιμασία...

Το ΑΠΟΕΛ θυμήθηκε την ΓΚΟΛΑΡΑ του Σάλαϊ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Την γκολάρα του Ρόλαντ Σάλαι στο Αμμόχωστος κόντρα στη...

ΘΕΛΩ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ…

Ο Καραπατάκης με τον Ρόκα. Ο πρόεδρος θέλει το...