Για τα συμβάντα εκτός γηπέδου στον αγώνα ΑΕΚ-Νέα Σαλαμίνα αλλά και για το Τσίρειο, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου.
«Υπήρξε συμπλοκή έξω από το γήπεδο κι από τους οπαδούς των δύο ομάδων και η Αστυνομία έπρεπε να επέμβει. Ενήργησε δυναμικά, χρησιμοποιώντας και χημικά για να σταματήσουν τα επεισόδια, όπως κι έγινε. Μετά τη λήξη του αγώνα, μερίδα οπαδών μίας ομάδας ήρθε σε αντιπαράθεση με αστυνομικούς.
Δεν θέλω να πω ποια ομάδα. Μία μπουκάλα κατέληξε στο πρόσωπο ενός αστυνομικού, έσπασε στο πρόσωπό του και είχε σοβαρό τραυματισμού. Κάταγμα ζυγωματικού και άλλα, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Έγινε σύλληψη 51χρονου που έκανε λεκτική επίθεση σε αστυνομικούς. Γίνεται προσπάθεια να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα. Αποτελεί σημείο διερεύνησης το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια. Θα διαπιστωθεί αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Οι οπαδοί των δύο ομάδων δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές, δεν το περιμέναμε. Ήταν επιβεβλημένη η χρήση χημικών τη δεδομένη χρονική στιγμή και σταμάτησαν οι πετροβολισμοί.

Όσον αφορά το Τσίρειο, υπάρχει ο περιορισμός βάσει αδειοδότησης του σταδίου. Έγινε η εκδήλωση κι αντιλαμβάνεστε το οξύμωρο. Με αυτά τα δεδομένα, δόθηκαν οδηγίες από την Αστυνομία αν προκύπτουν κενά στη νομοθεσία ή ποινικά αδικήματα».