Ο πρόεδρος της Πάφος FC Ρομάν Ντουπόφ στην μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε και για την προσπάθεια τους για ανάπλαση του «Στέλιος Κυριακίδης»

Ποια είναι η κατάσταση με το Στάδιο ‘’Στέλιος Κυριακίδης’’; Είδαμε την ανακοίνωση του ΚΟΑ ότι το γήπεδο θα κλείσει, τι γνωρίζετε για αυτό;

Ουσιαστικά έχουμε υποβάλει αίτηση στον ΚΟΑ για άδεια ανακατασκευής του γηπέδου με το να το χρηματοδοτήσουμε πλήρως μόνοι μας πριν από 6 μήνες. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση σε αυτό το αίτημα. Δυστυχώς, εκατομμύρια που σχεδιάζαμε να επενδύσουμε μένουν περιττά από το κυπριακό αθλητισμό. Δεν έχουμε πλέον την ευκαιρία να περιμένουμε απάντηση, οπότε ψάχνουμε να αγοράσουμε μια ανεξάρτητη γη και να φτιάξουμε ένα ανεξάρτητο γήπεδο.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΚΟΑ ανακοινώνει ότι θα πρέπει να απελευθερώσουμε το γήπεδο δείχνει τη στάση τους απέναντι στους φιλάθλους της Πάφου. Ειδικά όταν συμβαίνει ακριβώς τη στιγμή που άρχισαν να προσέρχονται στο γήπεδο περισσότερα από 6.000 άτομα, όταν η ομάδα βρίσκεται σε θετική κατεύθηνση, όταν το ποδόσφαιρο στην Πάφο αναπτύσσεται, όταν καλούνται περισσότεροι νέοι παίκτες στην Εθνική ομάδα. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται εσκεμμένα, αλλά η στιγμή επιλέχθηκε κατάλληλα για να μεγιστοποιηθεί η ζημιά.

Ωστόσο, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η ΚΟΠ, ο ΚΟΑ και όλοι οι εμπλεκόμενοι κυβερνητικοί φορείς δεν μπορούν να αγνοήσουν τον ‘’στρατό’’ των φιλάθλων, καθώς το ποδόσφαιρο υπάρχει για αυτούς και μόνο για αυτούς.

Εάν πρέπει να φύγουμε – δεν πειράζει, είμαστε έτοιμοι για αυτό. Καταλαβαίνουμε αυτές τις καταστάσεις και τα ‘’υπόγεια νερά’’. Κάποιος θέλει να παίξουμε το δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος όταν θα παλέψουμε για πρωτάθλημα και Ευρώπη στο γήπεδο κάποιου άλλου χωρίς την υποστήριξη των φιλάθλων μας. Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό, ελπίζουμε να είναι και οι οπαδοί μας. Θέλω όμως να καταλάβουν όλοι, αν φύγουμε από το ‘’Στέλιος Κυριακίδης’’ δεν θα επιστρέψουμε ποτέ για να παίξουμε επίσημα παιχνίδια εκεί.

Του χρόνου θα γίνει η γενική συνέλευση της UEFA στην Κύπρο και αν ο πρόεδρος δείξει στο συνέδριο τα γήπεδα Τσίρειο, Μακάριο και Στέλιος Κυριακίδης και μετά πάει σε όλα τα γήπεδα της 2ης κατηγορίας, θα δείξει σε τι κακή κατάσταση βρίσκονται στην πραγματικότητα οι υποδομές μας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Σωματείο, έχουμε δουλέψει ανοιχτά και τίμια και δεν ζητήσαμε βοήθεια από την κυβέρνηση, ούτε χρησιμοποιήσαμε κανένα κρατικό ταμείο ακόμα και για την ακαδημία. Βασιζόμαστε μόνο στον επαγγελματισμό μας και στον εαυτό μας.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ.