Το όνομά του ψυθυρίζοταν εδώ και μερικές εβδομάδες. Οι πιθανότητες του να αποκτήσει ελληνική ομάδα τον Χάμες Ροντρίγκες φάνταζαν απειροελάχιστες τέλη Αυγούστου. Ναι, ο Κολομβιανός σούπερ σταρ έψαχνε τρόπο να… δραπετεύσει από το Κατάρ και την Αλ Ραγιάν, αλλά μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που θα ήθελαν πολλές ομάδες στην Ευρώπη. Λίγες όμως θα μπορούσαν να καλύψουν τον μισθό του (6.000.000 ευρώ τον χρόνο).
Τις τελευταίες μέρες, οι Κολομβιανοί άνοιγαν το παράθυρο για την Ελλάδα. Εγραφαν για ελληνικές ομάδες και τις τελευταίες ώρες αναφέρθηκαν και στον Παναθηναϊκό. Πιθανότατα όμως να μπέρδεψαν τις ομάδες. Γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, ο Oλυμπιακός είναι μια ανάσα από το δεύτερο «μπαμ» του καλοκαιριού. Να φέρουν στην Ελλάδα τον Χάμες Ροντρίγκες!
Οι ίδιες πηγές από το Κατάρ και την Αλ Ραγιάν κάνουν λόγο για «τελικές διαπραγματεύσεις και διαδικαστικά θέματα με τον Ολυμπιακό» που τρέχουν οι δύο ομάδες για να κλείσει η μεταγραφή μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου όταν και θα λήξει η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα για να μπει στο αεροπλάνο ο Κολομβιανός μέσος.
Οι δύο ομάδες μιλάνε για κατ’ αρχήν δανεισμό του Χάμες και να πληρώσει μέρος του συμβολαίου του ο Oλυμπιακός. Το σενάριο από το Κατάρ θέλει τους «ερυθρόλευκους» να πληρώνουν 2.000.000 ευρώ και τα άλλα 4.000.000 η Αλ Ραγιάν, ώστε να καλυφθεί το συμβόλαιο του Χάμες. Είναι ένα deal που φαίνεται να… πληγώνει την Αλ Ραγιάν, η οποία όμως στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν με την πλάτη στον τοίχο μιας και ο Χάμες απαιτούσε την μεταγραφή του και αν έμενε στο Κατάρ και δεν θα αγωνιζόταν και η Αλ Ραγιάν θα έπρεπε να πληρώσει όλο το συμβόλαιό του.
Από τον Oλυμπιακό δεν έχει υπάρξει η παραμικρή επιβεβαίωση για το θέμα εδώ και μέρες που το όνομά του… ψυθυρίζεται και μένει να δούμε αν οι τελευταίες πληροφορίες από το Κατάρ θα επιβεβαιωθούν από τους «ερυθρόλευκους». Ούτως η άλλως θα το γνωρίζουμε τις επόμενες ώρες, μιας και τελειώνει η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα. Εάν δηλαδή οι πληροφορίες του Gazzetta έχουν βάση και ο Oλυμπιακός ολοκληρώσει μια (ακόμη) τεράστια μεταγραφή. Για κάποιους μεγαλύτερη και από αυτή του Μαρσέλο!